5 gerzek yüzünden uygarlık seviyesine ulaşamamak

capt it all
var olduğu sanılan...

şimdi efenim, sağda solda okuyoruz, vatanımızda 3-5 tane gerikafalı gerzek varmış ve biz o yüzden uygar olamıyomuşuz, muasır medeniyetler seviyesine çıkamıyormuşuz. eğer o 3-5 gerzek, gerikafalı olmasa imiş, süper olurmuşuz, bizi kimse tutamazmış...

ulan eşşekler eğer muzaaf bir eşekliğe girse, sonra insan sureti alıp dillense, böyle bir iddia sonucu "ben sizin gibi ahmaklarla uğraşamam" diyip kaçar ya, bakın felaket bi cümle oldu, vallahi kaçar ya! durmaz, dayanamaz bu kadar saçma bir iddia karşısında.

ne kadar basitmiş lan! tamam vallahi razıyım, ben gidip öldüreyim şu 5 gerikafalıyı ve çıkalım muasır medeniyetler seviyesine hadi. ülkemi uygar ve muasır medeniyet seviyesinde görmek için vallahi ömür boyu hapse razıyım, idama bile razıyım, öldüreyim şunları ya da dillerini keseyim, konuşamasınlar da çıkalım şu seviyeye.

ya bırakın gidin allahisseviyse ya!
capt it all
bir şeyi unuttuğumu farkettiğim başlık, evet unutmuşum, bakın adolf hitler, tek başına almanyayı o malum duruma düşürmüştür, tamamen yanlızdır, yanında yakınında hiç kimsesi yoktur, ona oy veren-destekleyen felan da olmamıştır. emrinde bir ordu felan da olmamıştır. sadece ve sadece adolf hitler ve 5’e tamamlayacak [başlık gereği] 4 arkadaşıdır suçlular. onlardan başka herkes de cephe almışlardır bunlara. zaten [başlığa göre] gerzektir bunlar, kafaları çalışmaz. ama bu başlığı yalanlamaları gerek şimdi bunların, nası yapsak acep?

ha unutmuşum pardon, hitler sadece bu 4 arkadaşıyla fransayı dize getirdi, toplam bu 5 kişi milyonlarca adam öldürdü. bunu unutmuşum. saolsun hatırlattılar ben de teziminçürüdüğünü belirteyim bari.
van ness
3 e 5 e kalmazdı biz bu seviyeye yakın olsaydık eğer manasına gelen önerme. bir ülke bir millet muassır medeniyet olmayı parmak farkıyla kaçırmaz. ya muassırdır ya da değildir. bu iş gol farkıyla küme düşen takımın işi değil. topyekün bir milletle olacak iştir bu. bu olayı gurur gibi algılamak lazım. bir insanda gurur ya vardır ya yoktur.
deborah
travian isimli oyunda size takmış olan 5 kullanıcı yüzünden öylece bakmaktır ekrana. bu beş gerzek sürekli olarak uğraşıp didindiğiniz büyütmeye çalıştığınız köyünüzü yağmalarlar. değil uygarlık seviyesine ulaşmak, köyden kasaba seviyesine bile ulaşamadan yiter gidersiniz. gerzekler. hıh.
ayakli sozluk
pek çok 5 isim akla gelirken; binlerin, on binlerin, hatta milyonların bu insanların peşinden sürüklendiği gelmez mi acep?
bu durumda uygarlık seviyesine ulaşamama sebebi kim(ler)dir? gerzek midir bu insanlar?
bunu sormak gerekir.
hayır hayır ben onlardan değilim! savunmasına geçenler olacaktır elbet.
o zaman bakınız kelebek etkisi diyebiliriz.
hadi ama, hepimizin en az bir tane gayri medeni gerzekliği vardır.
5 kişi değiliz. hatta bir ki üç beş diye saymak gerzekliktir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol