gül ve hac örgütü

angelus
m.s. 46 yılında kurulan tarikat.

prieree de sion 1188’de ormus (inisiye edilenler tarikatı veya tekris edilenler tarikatı) isimli tarikatın bir adının da l’ordre de la rose-croix veritax olduğunu rivayet etmektedir.

1614’te cassel’de wilhelm wessel matbaası tarafından basılan, genel reform (allegemeine und generale reformation des gantzen weiten welte, heneben der fama fraternitatis des löblichen ordens des rosenkreutzes an alle gelehrte und haupter europae geschrieben) adlı kitabın esas kısmını 91. ve 118. sayfaları arasındaki fama faternitatis bölümü oluşturuyordu1. fama faternitatis, yaşamını özetlediği christian rosenkreutz tarafından yazılışından iki asır önce kurulan gizli bir kardeşlikten söz eder.

seeyouindisneyland
gül-haç, eski çağlardan beri aktarılagelen ezoterik bilgeliğe sahip olduğunu ileri süren dünya çapında bir kardeşlik örgütüdür. örgütün adı, gül ve haçtan oluşan en önemli simgelerinden türetilmiştir. gül-haç öğretisi, farklı dinsel inanç ve uygulamaları yansıtan okült unsurlardan oluşur."
"bazıları, 1541 yılında ölen isviçreli simyager paracelsus’un, örgütün gerçek kurucusu olduğunu kabul etmektedirler. diğerleri, 16. ve 17. yüzyıldaki gelişmelerin örgütün yeniden canlanması olduğunu; aslında gül-haç öğretilerinin eski mısır’da filizlendiğini ve platon, isa ve iskenderiyeli philo gibi, sıradışı din ve felsefe önderlerinin de örgüte üye olduklarını ileri sürerler. ancak, örgütün tarihini 17. yüzyıldan daha eskiye dayandıracak hiçbir kanıt mevcut değildir."

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol