rastafarianizm

angelus
eski etiyopya prensi olan haile selassie’yi tanrının dünyadaki yansıması olarak gören dinin ve bu dine bağlı olarak ortaya çıkmış olan inanış ve düşünce biçiminin adıdır. marcus garvey de bu dinin peygamberi olarak görülür. buna karşın, ne haile selassie, ne de marcus garvey kendilerini bu dinle ilişkilendirmişlerdir.
ludingirra
israil’in 12 kabilesinden birine ait olduklarına inanırlar. temelde seçilmiş ırkın zenci ırk, tanrı jah’ın da mesih oldugu inancına dayanır.beyazlarin tanrısız olduğunu söyleyip bir gün bütün siyahların afrika’da toplanıp özgürlüklerine kavuşacaklarını ifade ederler. saçlarını dreadlocks yapmaları judah aslanını sembolize etmek içindir.

rastalar, gemilerle taşınan köle atalarından kültürlerinin de çalındığını, afrikalı insanların kendilerini "ormandan çıkan ilkel" gibi algıladığını düşünürler. ve amaç kültürü geri almak, bir afrikalı nasıl yaşarsa öyle yaşamaktır.

kenevir kullanarak, pek çok rasta tanrıya şükranlarını gösterir.kenevir, insanın kalbindeki çürümeyi yakıp yok eder, gözlerinden tüm perdeleri kaldırır.

3 renkten sarı güneş, yeşil ot, kırmızı ise aşktır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol