gerçek hayatta bulamadığı saygınlığı nette bulmak

lady rosenred
bir çok sebepten ötürü kendisine saygı gösterilmediğini düşünen kişi ya da kişilerin, internette girdikleri chat odalarında ya da msn messenger,icq vb gibi ortamlarda dönen muhabbetleri baz alarak kendisine saygı gösterildiği yanılgısına düşmesi durumudur aslında..zira gerçek hayatta bir gerçeklik vardır,insanlarla yüzyüze iletişim kurulmaktadır.yalan söylendiğinde gözlerden anlama şansı vardır..oysa ki sanal alemde yoktur bunlar.yüzyüze değilsindir,söylenenlerin hangilerinin yalan hangilerinin doğru olduğunu anlayamazsın.bu yüzden sanal ortamda herkes herkesle kankadır, candır, canandır.

kim ne derse desin internet denilen ortamda gerçek dostluklar,kankalıklar kurulamaz.kimin kime gerçekten saygı gösterdiği,sevgi duyduğu anlaşılamaz.samimiyetsiz bir samimiyet vardır buralarda,aldanmamak lazım.

zaten önemli olan gerçek hayattır..gerçek hayatta kazandığın başarılar, başarısızlıklar, sevgi, saygı, dostluk.hepsi gerçek hayatta anlam bulur,sanal hayatta değil..
bir bilen
klavye delikanlılığını ciddiye alıp, sanalda şekilli rüzgar yapmaktır. sanaldaki kimlik gerçektekine büyük gelip kollardan bilemedin etek boylarından aldırmak da şarttır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol