carlos moya

nick nicki nickince
carlos moyá llompart (27 ağustos 1976), ispanyol tenisçi.

6 yaşından beri tenis oynayan moyá, 1995 yılında profesyonel oldu. özellikle toprak kortta başarılı olan tenisçi, 1999’da atp tarihinde dünya sıralamasının 1 numarasına yükselen ilk ispanyol oldu (daha sonra bu başarıyı juan carlos ferrero da elde etti).

kariyerindeki tek grand slam zaferini 1998’de vatandaşı alex corretja’yı yenerek fransız açık’da elde etti. aynı yılın sonunda hannover’da yapılan atp sezon sonu şampiyonası’nda yine corretja’yla oynadığı ve 3-6, 3-6, 7-5, 6-3, 7-5’lik setlerle kaybettiği maç, tarihin en heyecan verici mücadeleleri arasında yerini aldı.

1995’ten bugüne 1999 yılı hariç her sezon an az bir turnuva şampiyonluğu elde etti. kariyerinde oynadığı 39 finalin 19’unda mutlu sona ulaştı.

1999 yılında amerikan dergisi people tarafından "en seksi 50 erkek" arasında gösterilen moya, yaptığı büyük hayır işleriyle de tanınıyor. 2004 yılında kazandığı davis kupası şampiyonluğu ise hayatında en unutamadığı anlar arasında yer alıyor.

carlos moya, bayanlar turunda mücadele veren italyan tenisçi flavia penetta ile birlikteliğini sürdürüyor.
nick nicki nickince
kafasındaki bandanası ve oyun stili sebebiyle uzun bir süre en sevdiğim tenisçi olarak kalmıştır. ne yazıktır ki yaşım itibariyle başarılı senelerine yetişemedim, her izlediğim maçın başından üzgün kalktım...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol