blu-ray

sepulturk
sony’nin geliştirdiği yeni disc modelidir. şu anki dvd’ler maximum 9gb desteklerken kendisi 50gb kapasiteye sahiptir. kaldı ki fiyatları da uçuk rakamlardadır an itibariyle. ortalama bir pc kullancısının günlük yaşamında kullanmasına en azından 5 -6 sene vardır. kaldı ki şu anda bir çoğumuzun 50gb’lık bir yedekle yollarda salınmaya ihtiyacı yoktur.
blu ray writer’da artık ülkemiz piyasasına düşmüştür ancak 1 milyarı aşkın fiyatıyla henüz cazip değildir. bir blu ray disc’in de 30€ civarı oldugunu düşünürsek daha vardır bilgisayarlarımızı bunlarla şenlendirmemize.
van ness
yeni çıkan teknolojiyi hemen almanın manasınız olduğunu kanıtlayan durum. bin ytl yi aşkın fiyatı var hepimiz biliyoruz ki zamanla fiyat kırılacak. biraz beklenilesi ucuzlayıp alınası teknoloji.
painkiller
playstation 3 ün disc tenolojisi için kullandığı disc modelidir.fakat günümüzde bu teknolojilere sahip olmak hayal olduğundan hep vitrinlerin arkasından bakıp içimizden ’ah’ dedirttiren teknolojidir.
ludacris
warner bros ve new line`in hd dvd`yi birakarak blu-ray`e gecmislerdir. boylece hd dvd formati cokmus, blu-ray yukselmistir.
imphotep
play station oyun konsolu sayesinde satışları epey artan disc modelidir.yavaş yavaş eski filmlerin de blu-ray disc leri çıkmakta.ayrıca lcd ve plazma tv lerde blu-ray gibisi yok..hd dvd filan hikaye..
independence
teknolojisi candir, tadindan yenmez ama boyutunu ne yapacaz? artik hemen her adsl sunucuda adil kullanim siki var. e bir blu ray filmin minimum ebadinin 4gb oldugunu du$unsene(ki farkindaysan minimum dedim). ay icerisinde hicbir $ey indirme, sadece blu ray film kas, 10 tane indir hop kotan gotune girsin. boyle bu.

gerci $imdilerde mkv formatinda ripliyorlar bunlari, boyut iniyor 2gb civarina ama orjinalinin yerini elbet tutmaz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol