objektivizm

angelus
1940’lı yıllardan itibaren abd sağlık çevrelerinde gelişmeye başlamış bir psiko-terapi yöntemi. ilk olarak psikiyatr alan blumenthal tarafından, romancı ayn rand’ın kitaplarından alınan ilhamla ortaya atılmıştır. yöntem temelde, kişinin kendisine üstün yetenekler ve zeka atfetmesine ve böylece mevcut eksikliklerinden doğan olumsuzlukların ortaya koyduğu ruhsal gerginlikten kurtulmasına dayanır. kişi bu yöntem doğrultusunda, hayatındaki olumsuzlukları, sürekli kişisel telkinlerle başka insanların zeka ve yetenek kusurlarına yükler, ve bu yolla güdülediği özgüvenini sürekli taze tutar. yöntem günümüzde eskisi kadar rağbet görmese de kullanılmaya devam etmektedir.
mmkurabiye
http://www.bencil.org
adresi türkçe sitesidir bu akımın.ayrıntılı bilgi bu sitede yer alan ayn rand ile ropörtaj içeriğinde mevcuttur. ayn rand romanlarını bir çeşit kılavuz varsayan bir akımdır.
amerika da oldukça yaygın olan bu akımın çeşitli eğitimleri de mevcuttur.

kişisel kanaatim doğrultusunda oldukça faydalı ve hatta rahatlatıcı ve eğlenceli bulduğum bu düşünüş şeklinin kapitalizm menşeili oluşu gerçek hayata uygulanmasının gerekliliğini bana sorgulatan neden olmuştur.

şöyle ki, her şeyi bir kenara bıraktığımız vakit bile bu düşünce sisteminin gereklerine uygun olarak hareket etmeye kalktığımızda aileden tutun da eş dost a kadar herkes bir sitem yağmuruna tutacaktır kişiyi.hadi bunu da önemsiz gördük diyelim zaman zaman abartıya kaçan yaptırımları uygulanması için muazzam bir irade gerektirecektir ki mümkün görmüyorum bu ihtimali.
ama yine de insanın rasyonel bir amaç uğruna yaşaması fikri, ben diyebilmeyi öğrenmesi ve hareketlerine hatır gönül ilişkilerini karıştırmadan karar vermesi falan oldukça makuldür.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol