dink in tabütünu türk bayrağına saralim teklifi

ya basta viva zapatista
ermeni ve türkiye bayrakları olacaksa neden olmasın diyeceğim öneridir.fakat bunu söyleyen kişilerin önce devletin içindeki kontrgerillayı açığa çıkarmasını talep etmekteyiz.
toxin
türk topraklarında yaşamış ve türkiye adına askerlik yapmış bir insan olduğu için türk bayrağına sarılması çok güzel bir olaydır.
nihilist
hukumet ten geldigi icin boyle bir teklif bence hos olmamıstır. aslında develetin hrant dink in suikastine yaklasımı baslı basına yanlıstır. devlet toplumların ustunde yer almalıdır dogası geregi, ve bu ayrıcalıklı konuma gore hareket etmelidir. olay gercekten cok uzucu ve utanc vericidir, fakat bu olaya siyasi kesimden gelen tepkiler yanlıstır. olayın munferit bir olay oldugunu unıtmuslar, anlamısca bu isi planlayanların tuzagına dusmuslerdir. tam olarakta bu suikasti yaptıranların istedikleri olmustur. bizi yonetenler soguk kanlılıgını koruyamamıslardır, bu teklifte bunun en guzel ornegidir. elbetteki hrant dink turk bayragına sarılabilir ve ulkemizde yasayan, ulkemizde calısan bir vatandasımız oldugu icin cokta vefalı bir hareket olur bu, fakat oneriyi getirmesi gereken hukumet,yani bu ulkeyi yonetenler degil toplumdur. toplum olarak bizim tepkilerimizi ozgurce acıklama hurriyetimiz vardır, ama bir ulkeyi yonetenlerin bu tur munferit olaylarda soguk kanlılıgını koruması, konumuna yakısır sekilde tepkiden ziyade cozumler uretmesi gerekmektedir. acıkcası bu tur tekliflerin acıkladıgı basın demeclerinden ziyade ben, bizi yonetenlerden bu suikasti cozduk bu isin arkadasında bunlar vardır diyen demecler beklerim. gerken tepkiyi biz toplum olarak veririz, bizi yonetenler bu tur populist isleri bırakıp bir an once gerceklerin pesine dusmeliler, gerceklerin ise beyaz sapka takan kot ceketli bir genc olmadıgı asikardır...
westkhan
türk vatandaşı olduğu için olası bir durumdur ama yaslaara göre ancak devlet erkanından birisi komutanlar ve şehit olan askerlerin tabutu türk bayrağına sarılır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol