tuvalette fayansları saymak

anne ben yazar olacam
malum tuvaletler büyük fikirlerin çıkması muhtemel olan yerlerdir. süresi 20 bilemedin 25 dakika olan tuvalet ziyaretlerinde güzel yada yaptığımız iş gibi boktan fikirleri beynimiz düşünürken gözümüzde boş durmaz fayansları kayar. sonra saymaya başlarız bir iki üç dört... bi anda kendimizi sayma kombinasyonu içinde buluruz ...yirmibeş yirmialtı... kırkdokuz elli. sayısı hep elli olan bu fayansları her gün bir görev gibi tekrar sayarız. bide işimiz acele olduğunda doğal olarak çişimizide acele yaparız ama yinede fayansları sayma görevini farklı bir yöntemle mutlaka yerine getiririz. nasıl mı? önce enine sayarız beş tanedir sonra boyuna sayarız on tanedir beş kere on elli der görevi yerine getirme sevinciyle çıkarız dışarı.
puppeeter
muptelasi oldugunuz umumi tuvaletlerde gerek berbat kokudan, gerekse sirada eli sidik torbasinda olan diger insanlarin olabileceginden dolayi aceleye gelen eylem.yanlis cikmasi muhtemeldir.ama yilmayiniz basit bir yöntemle emin olunabilinir.
lakin söyle..

samimi oldugunuz bir arkadasiniza bu konuyu acmalisiniz.(ayni cinsten olmasi daha iyidir arkadasin) "yahu kac tas var sayamadim bir sayiyorum 40 bir sayiyorum 43 bir de sen saysan?" deyip diger arkadasiniz tuvaletteki diger insanlari oyalarken siz sayiminizi yapabilirsiniz.hala mi emin degilsiniz?...o zaman "bu sefer dogru saydim galiba 42 tane var" diye sesli sesli söyleyip tek olmadiginizi kendinize kanitlarsiniz ki mutlaka baska merakli, yardim sever bir vatandas cikip "hayir 43 tane var" der ve ikna olmaniz icin taslari beraber saymayi teklif eder.paylasim gerektirir. ic rahatlatir.
neoxolmis
sıkıntıdan fayansları tek tek saymaya çalışıp, bir süre sonra öyle saymaktanda sıkılıp,duvardaki fayansların bi kenarındaki fayans sayısıyla,alanı,oradan acaba hacmi kaç ki diyerek bilumum matematik işlemi yapmama yol açan hadise.
isimsizkahraman
en çok takıldığım şey. yarımlarıda sayacakmıyız? yoksa iki yarımı bir tam mı sayıcaz. bir de bazıları da yarımdan daha büyük onları ne yapıcaz. duvar duvar mı saycaz. hepsini birmi. toplamı dörde bölsek duvar başına düşen ortalama fayansı bulurmuyuz. bir fayansı 10 sn. de yerleştiren usta. 786 tane fayans için kaç iş günü çalışır. yevmiyesi kaça gelir. kaç torba çimento gitmiştir. klozet, lavabo ve muslukları da hesaba katarsak kaç liranın içine ediyorum???

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol