sigarayı bırakıp tekrar başlayan insan modeli

schumi
vardır böyle tipler. sigarayı çeşitli nedenlerden ötürü bırakmak isterler. sınavlar biter, memleketine gider, iki hafta sonra gelir.
-hahahaha sigarayı bıraktım hacı..
+sittir lem görürüm iki gün sonra.

bir iki gün sonra.. ortam oluşmuştur, arkadaşlar toplanmıştır, bir muhabbet bir muhabbet... derken biri çıkarır yakar bi tane, içenler hemen atlar tabi.. bizimki bir köşede ezik büzük beklemektedir. çıkar, dolaşır biraz, geri gelir. sigara dumanının o keyif verici etkisine kapılır, dayanamaz
-hacı bi sigara versene..
+yok olm sigara migara, hem sen bırakmadın mı, yok sana..
-ya tamam olm ortam oluşmuş, bi tane ver de içeyim
+al, iç, zehir zıkkım olsun, ama babana ispitlemezsem...
anne ben yazar olacam
iradesine hakim olamayan sonrada suçu arkadaş ortamına atan aynı ortam içinde sigara içmeyen arkadaşlarının varlığınıda bilen ama buna rağmen içinde potansiyel olarak duran sigara içme arzusunu tek başına kaldığında kontrol altında tutan, o malum arkadaş ortamına girdiğinde ise birden kinetik hale dönüştürerek baba bi cigara verseneyle başlayıp tekrar paket almaya başlayan insandır.
pinhan
bagimlilik iyilestirilemez; sadece tedaviyle semptomlari hafifletilebilir. bu yuzden de kisinin sigara birakma eylemi bir yerden sonra tamamen kendi iradesine kalmistir. o yuzden de bu eylemi yapana iradesi zayif biri demenin bir mahsuru yoktur.
griffin
muhtereme sormuşlar - "sigarayı bırakmak kolay mı?" diye
- "çok kolay" demiş, "ben 500 kere bıraktım." kıssasına konu olmuş kişi ile benzerlik gösteren kimselerdir.
dikkatlideha
sevdikleri insanların üzüntüsünü ve geleceklerindeki sağlıksız konumlarını bir türlü tam anlamıyla idrak edememiş kişilerdir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol