daniele de rossi

nick nicki nickince
daniele de rossi (d. 24 temmuz 1983) italyan futbolcu.

şu anda italya’nın as roma takımının formasını giymektedir.

babasının antrenörlerinden birisi olduğu as roma altyapı sisteminden yetişen bir oyuncu olan de rossi 19 yaşında a takıma yükseldi. gösterdiği performansla italya milli futbol takımı’na yükselen de rossi milli takımıyla beraber 2006 fifa dünya kupası kadrosunda yer aldı. de rossi abd milli futbol takımı maçında attığı dirsek yüzünden kırmızı kart görerek takımını sahada 10 kişi bıraktı. fifa bu hareketinden dolayı de rossi’ye 4 maç oynamama ve 10.000 isviçre frangı para cezası verdi.

independence
daniele de rossi, italya milli takımı ve as roma kulübü forması giyen italyan futbolcu.


profesyonel futbol hayatına doğduğu şehrin takımı olan as rome’da başladı. bu takım ile ilk maçına 10 ekim 2001 tarihinde rsc anderlecht ile oynanan şampiyonlar ligi karşılaşmasında çıktı. ilk serie a maçına ise 3 mayıs 2003 tarihinde çıktı.
21 yaş altı italya milli takımı ile de çok sayıda maça çıkan de rossi, bu takımla 2004 avrupa şampiyonluğu yaşadı. ayrıca 2004 atina olimpiyatlarında da takımı bronz madalya kazandı.

as roma’da oynadığı yıllar içinde takımı 2004,2006 ve 2007 yıllarında ligi ikinci sırada tamamladı. 2007 ve 2008 yıllarında italya kupası ve 2007 yılında italya süper kupası kazandı.

danille de rossi kariyerine as rome takımında ve italya milli takımı’nda devam etmektedir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol