tabutta rövaşata

alkazar
basrolunu ahmet ugurlunun oynadigi antalyanin yani sira montpellier,torino ve selanik film festivallerinden oduller almis 1996 yapimi dervis zaim filmi.son yillardaki turkiye sinemasinin ovunc kaynaklarindan birisidir.
(bkz: dervis zaim)
nick nicki nickince
gercekten cok guzel oyunculuklar ve muthis bir yonetmenlik teknigi barindiran film. konusu da oldukca guzel ama parca parca kopukluklar ve acaba ne oldu’larla dolu olmasini pek begenmedigim. zira kendi fikrimce oyku anlatan filmler tum sorulari seyirciye birakmadan cevaplamalidir...
(bkz: sonu havada kalmis filmler)
alaban
yeni dönem türk sinemasının nadide örneklerinden biri...ki yeni sanat anlayışı, tüm soruları ve cavapları dört başı mamur bir şekilde eşleştirmek safhasını katetmiş,okurun da izleyicinin de dinleyicinin de kendini mevzu bahis eserin içinde yeralmasını, yer alamıyorsa en azından bunu hissetmesini sağlayabiliyorsa kendini başarılı addetmektedir...
alaban
tamamen gönüllü oyunculukla çekilmiş bir film...başrol ve figüranlar dahil kimse beş kuruş para almamıştır...
betterthan
mahsun supertitiz adli kahramanin kisitli alan icerisinde yapmak istediklerini gosteren cogu zaman huzunlendiren tavus kusu sahneleriyle gulduren,-hepinizi almak isterdim ama sadece seni alabildim- ve -ama arkadaslar iyidir- repliklleriyle gonullerde taht kurmus turk sinemasinin en iyi filmlerinden.
zekirbelli
filmin sarsıntısıyla, izledikten sonraki ilk haftasonu,sarıyerde filmin çekildiği kahvehanede(ali babanın yeri) gidip çay içmeme neden olan,yansımalar ve babazulanın filmi hatırladıkça kulağımda çalmasına sebep olan enfes hisler silsilesi.
nickten yana sansim yok
1996 yapımı bir derviş zaim filmi. enteresan bir film. ne anladın diye sorsan bi bok diyemem ama sürükleyiciydi. filmin ismiyle bir bağlantı kurmaya çalışsam da başarılı olamadım. bu kadar. bitti.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol