iki genç kızın romani

muque
...

başını behiye’nin omzuna dayayıp uyuklamaya başlıyor handan. behiye’nin içine yırtıcı kuşlar pike yapıyor. ciğeri, yüreği, bağırsakları, kalbi- neresinden yakalarlarsa bir parça koparıp uçuşuyorlar. içi didiliyor behiye’nin. içi parçalanıyor meraktan, telaştan. tufan’a enselenmek istemiyor. tufan onu ve handan’ı ele geçirsin istemiyor. aşağılanmak istemiyor. hayat onu yeterince aşağılamadı mı? un ufak etmedi mi onu hayat? hiçlemedi mi? yok saymadı mı? yoklamadı mı habire? çaktırmadı mı tüm sınavlarından? eliyle sıkıca bisturisinin ucunu kavrıyor.
parasızlığın, yersizliğin, kimliksizliğin kıskacında birbirine tutunmaya çalışan iki yaralı ruh. her şey ellerine ayaklarına dolanıyor, her şey onlara karşı - bir kaçış, çıkış filan imkânsız mı?

...
..
.
goetica
abartısız hayatımda okuduğum en iğrenç kitap ve izlediğim en iğrenç filmdir bu.tipik gençlik filmi.para durumu kötü olan asi hanım kızımız vardır elimizde birtane.ve bir de hayatını metreslik ve fahişelik yaparak geçindiren bir annenin fazlaca aptal olan kızından olusan yer yer 2 hatunun lezbiyenlimsi hallerini anlatan abuk sabuk bir hikaye.
laluska
filmini hiç beğenmediğim fakat kitabını ciddi anlamda çok sevdiğim ve 3 saat içinde bitirdiğim perihan mağden eseri. aşırı para harcayan, gece kulüplerine giden, pahalı yerlerde yiyip içen, iyi semtlerde, iyi evlerde oturan, marka giyinen insanlar dikkatimizi çeker, parasızlık, sefalet, yoksulluk, işsizlik ve açlık içinde zar zor hayatta kalan insanların hikayeleri de anlatılır ancak iki dünyanın arasında sıkışmış, sınıf atlama düşleri ve özenti içinde belki ne zengin kesimin, ne de fakir kesimin vermediği ödünleri verecek, hayatını ve onurunu bu uğurda harcayacak bir kesimin de olduğunu en azından benim suratıma çarpmış bir kitaptır.

spoiler

handanın sırf zengin olduğu için hoşlanmadığı züppe ve şımarık çocukla yatması, parfümeride hiç bi zaman sahip olamayacağı pahalı parfümleri üzerine boşaltırken dükkan çalışanları tarafından kovulması, lemanın kızının dershane taksidini ödeyebilmek için metreslik yapması, evde yiyecek bir ekmek bulunmazken son parasını pahalı bir çantaya yatırması.

spoiler


romanın edebi değeri tartışılır ama toplumsal bir soruna parmak bastığı bir gerçektir.
pelagehatun
okunmasının tamaman gereksiz ve zaman kaybı olduğu illaki bilmek istiyorum bilmek istiyorum diye tutturuluyosa filminin izlenebileceği ki filmi 2-3saatinizi alıcakken okumak bayaa bi vaktinizi alıcaktır-alıcak-alıc-al...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol