children of men

seeyouindisneyland
yönetmen: alfonso cuarón
oyuncular : clive owen, julianne moore , michael caine

theo (clive owen) için, tüm bu olaylar önemsizdir. eski bir eylemciyken bürokrata dönüşen theo, acılı geçmişi ve anlamsız gelecek gerçeğine karşı metanetini, olan bitene önem vermeyi bırakarak korumaktadır. yaşamını yalnızca londra’dan uzakta kırsal bölgede yaşayan eski arkadaşı jasper’a (michael caine) yaptığı ziyaretler hareketlendirmektedir.
bütün bunlar, theo kendini bir kamyonun arkasına atılmış bulup julian’ın (julianne moore) önüne getirildiğinde değişir. bir zamanlar hem aşkta hem savaşta theo’nun ortağı olan julian artık geriye kalan mülteci nüfusun hakları için mücadele eden gizli bir örgütün başıdır. julian, theo’dan örgütündeki genç bir kadın olan kee’nin (clare-hope ashitey) tehlikesizce ülke dışına götürülmesi için yardım ister. theo bunu, julian’ın hatırı için kabul eder ve kısa bir süre sonra kendini kee’ye ve julian’ın bir avuç yoldaşına, sahile kadar çeşitli güvenlik kontrol noktalarından geçen tehlikeli bir yolculukta eşlik ederken bulur. theo’nun grubuna teröristler saldırınca, akıllı kee’nin sadece bir mülteci olmadığı anlaşılır... kee, diğerlerinin uğrunda ölmek isteyecekleri biridir.
dory
son dönem izlediğim başarılı yapımlarından biri, gerilim hiç azalmadığı son sahneye kadar rahatça uzanıp izleyemediğim film,özellikle sistemi hedef alan yapımların ağırlık kazandığı şu dönemde aralarından sıyrılıp, ön plana çıkmış bir proje.
passive
uzun zamandır izlediğim en iyi film ve uzun bi süre bu kadar güzelini izleyebileceğimi de sanmıyorum.. kesinlikle her insanoğlunun izlemesi gereken bu filmin oscar alamamış olması pek bi üzücü..

o ’ilerde dünya böyle güzel olacak.. kuşlar, ağaçlar, böcekler, uçan arabalar ve hap yiyeceklerle yaşam seviyesi çok yükselecek.. oo yeah!’ mesajı veren filmlere yaptığı göndermeyle, dünyanın nereye gittiğini vurgulamasıyla, ince mesajlarıyla, vurucu sahneleriyle, durumun vehametini anlatan karanlık görüntüleriyle, hat safhadaki gerilimiyle, aksiyon sahneleriyle ve oyunculuğuyla kesinlikle 2006 yılının en iyi filmidir..

film dediğin böyle olur dedirten filmdir.. alfonso cuaron ismini hafızamıza kazıyan filmdir..

filmdir..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol