a guide to recognizing your saints

seeyouindisneyland
yönetmen : dito montiel
oyuncular: shia labeouf, robert downey jr., rosario dawson

1986’da new york’un fakir ve tehlikeli sokaklarında, hasta babası, despot ruhlu arkadaşı ve tek koruyucusu antonio’nun, adeta meydan savaşı yaşanan çevresinin ve gençliğin baştan çıkarıcı arzularının arasında sıkışıp kalan dito montiel, çekip gitmek, bildiği, tanıdığı her şeyden uzaklaşmak arzusunu zorlukla bastırabilmektedir. dito’nun sert yönlerinin yanında tatlı bir tarafı da vardır; özellikle de akıllı kız arkadaşı laurie yanındayken... “biçer-döverler” olarak adlandırılan serseri grubunun tahrikleri ve kız arakadaşının iyi yönleri dito’yu iyi ve kötü arasında bir seçim yapmak zorunda bırakır.

iskoçya’dan new york’a yeni taşınan arkadaşı mike, dito’ya o ana kadar gördüğü şiddet dolu dünyanın dışında bir dünya gösterir. şiirler yazan mike, dito’ya bir müzik grubu kurmalarını teklif eder. bu durum, zamanla dito’yu hayatını değiştirecek seçimler yapmaya zorlar.

ailesini kaybetmeyi göze alarak los angeles’e yerleşip ünlü bir yazar olduktan 15 yıl sonra, doğup büyüdüğü queens’e geri dönerek geçmişi ile hesaplaşacak, dönüp bir zamanlar yaşamını etkilemiş “azizler” ile yüzleşecektir...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol