bonnie parker

seeyouindisneyland
1 ekim 1910’da rowena’da, teksas’ta doğdu. sanatı ve yazmayı çok severdi. çok iyi bir talebeydi. 16 yaşında roy thornton ile evlendi. erken ve mutsuz bir izdivaçtı, ama hiç boşanmadı. roy mapusa düştüğünde bile. hatta sağ dizinin üstüne “roy ve bonnie” diye bir dövme bile yaptırdı.
hikayesi clyde barrow’la tanıştığında tekrar başladı.
bayan bonnie parker ile bay clyde barrow ocak 1930’da oak cliff’te rastlaştılar. iki ay sonra clyde da roy gibi gibi hapse düştü. bonnie clyde’ı hapisten kaçırdı. fakat clyde bir hafta sonra ohio’da yine yakalandı ve teksas crockett ceza ve tutukevi’nde 1932’ye kadar kaldı. bu arada boncuklardan gakkoş yapıp bonnie’ye gönderdi. halı dokumayı öğrendi. açık görüşlerde yarenlik eder, hasbihal sorarlardı.


1932 yılında tahliye edilince bonnie ve clyde kaldıkları yerden devâm ettiler. mağaza, benzinci, banka –artık yollarına ne çıkarsa- soymaya başladılar. mart 1932’de bu defa bonnie, kaufman teksas’ta yakalandı ve haziran’a kadar hapis yattı.

bonnie ve clyde işleri büyütmeye kadar verdiler ve suç işlemek amacıyla teşekkül kurdular. organize işler sahasında faaliyet gösteren çeteye ilk katılanlar clyde’ın kardeşi buck ve onun eşi blanche oldu. blance ve bonnie iki elti olarak hep iyi anlaştılar.

fakat bonnie’nin hayatına giren herkesin başına gelenler, bunların da başına geldi. 1933’te buck missouri’de, platte city’de öldürüldü ve blanche da tutuklandı.


bonnie ve clyde 1 nisan 1934’te teksas’ta, grapevine’de iki polisi öldürdü, bundan beş gün sonra da oklahoma’da bir polis daha öldürdü. ama 23 mayıs 1934’te louisiana’da blake lake’de baskın yediler.bienville parish yolunda ford deluxe arabalarında çatışmaya girdiler. araba da, bonnie ve clyde’da kevgire döndüler.iddialar doğru ise clyde ford firmasına bir mektup yazıp, arabanın ne kadar iyi olduğunu ve memnuniyetini anlatmış. polis de bonnie ve clyde’ın yerine böylece tespit etmiş.
ford sonra bu mektubu uzun süre reklamlarında kullanmış. ayrıca bonnie ve clyde’ın hikâyesi –ki bunu da bonnie yazmış ;gazetelerde basılmış.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol