tion medon

omer seyfettin
obi-wan kenobi,utapau gezegenindeki uzak bir mabede geldiğinde,yerel yöneticilerden tion medon tarafından karşılandı.obi-wan ayrılıkçı droid ordularının komutanı general grievous’ı arayan bir jedi olduğunu söylediğinde medon onu grievous’ın varlığı ve üst katlarda gizlenen binlerce savaş droidine karşı uyardı.
angelus
obi-wan kenobi’yi general grievous’u aradığı sırada utapau’da karşılayan liman yöneticisidir. uzun utapaulu önce grıevous’un yerini bilmiyor gibi davranmasına rağmen daha sonra kenobi’ye bir uyarı fısıldadı. grievous gerçektende gezegendeydi ve kuyu-şehrin 10. katında binlerce savaş droidinin bulunduğu ordusuyla saklanmaktaydı.

kenobi gizlice utapau’nun direnç kuvvetlerini hazırlamasının zamanı geldiğini söyledi. utapaulu’lar kenobi’nin yıldız savaşçısının yakıtını doldururlar ve yıldız savaşçısı jedi’ın aldatmaca için otomatik olarak ayarladığı yolculuğa çıkar. böylece kenobi gizlice grievous’u arama görevine devam edebilecektir.

medon, kenobi’nin verdiği mesajı sabırsızca sinyal bekleye yerel direniş kuvvetlerine iletir. fazla beklemesine gerek kalmadan iki tane cumhuriyet tugayı göklerden gelir ve ayrılıkçı işgal kuvvetleri ile savaş için kuyu-şehrin içine dalarlar. yerel piyade ve dactillion kullanan savaşçılardan oluşan utapau direnişi mümkün olan her şekilde klon askerlere yardım ederler.

savaşın en acı dönüm noktalarından birinde utapau’nun kurtuluşu kısa sürdü. droid kuvvetlerinin yok edilmesiyle klon askerler direniş kuvvetlerini kuşatarak gezegeni işgal ettiler. tion medon bu sırada esir edilenlerden birisiydi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol