anggun

seeyouindisneyland
endonezyalı sanatçı bir babanın kızı olarak daha çok küçük yaşlarda sahne pırıltısıyla tanışan anggun, 7 yaşındaki ilk performansından tam iki yıl sonra ilk albümünü kaydetti.
17 yaşına geldiğinde ülkesinde artık tanınan bir rock yıldızıydı. 3. albümüyle 1990-1991’de endonezya’nın en popüler şarkıcısı ödülünü kazandı. 19 yaşında kendi plak şirketini kurdu. asya’daki bu başarısından sonra avrupa müzik listelerini fethetmek üzere 19 yaşında geldiği paris’te, prodüktör erick benzi’nin de yönlendirmesiyle daha duygusal ve romantik şarkılar yorumlamaya başlayan sanatçı, 1997’den beri asya dışında en çok satan asya kökenli sanatçıdır. yakın zamanda italyan rock yıldızı piero pelu ile yaptığı "amore imaginato" adlı düet italya listelerinde 1. sıraya yükselen anggun, "desirs contraires", "chrysalis", "snow on the sahara" ve 2005 tarihli "luminescence" isimli albümleriyle müzik dünyasını sallamaya devam ediyor. bu yıl fransız kültür bakanlığı tarafından sanat ve edebiyat nişanı alma şerefine layık görülen sanatçı, birleşmiş milletler sözcülüğü görevini de yürütmektedir.
snow on the sahara", "a rose in the wind", "still reminds me", "chrysalis", "in your mind", "saviour" ve "i’ll be alright" gibi muhteşem hit’lere imza atmış olan ve mtv’de sık sık kipleri yayınlanan sanatçı, son albümü "luminescence" ile de büyük beğeni topladı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol