ferhan sensoy ve diyarbakır gösterisi

denemeler
son dönemde ilginç açıklamalarıyla gündeme gelen ünlü tiyatrocu ferhan şensoy diyarbakır’da sahnelediği “fername” adlı tek kişilik oyunun bir bölümünde, “bankalar teröristtir hatta pkk’dan da daha beter” deyince hiç ummadığı bir tepkiyle karşılaştı. çok sayıda seyirci salonu terk ederken, şensoy kalan seyircilerin gönlünü almaya çalıştı. şensoy, büyükşehir belediyesi mehmet akif ersoy tiyatro salonu’nda sergilediği oyunda kredi kartı mağduru vatandaşları anlatırken durumu hicvetmek için “bankalar teröristtir, hatta pkk’dan daha da beter. masum vatandaşları dolandırıyorlar” dedi.

zor kurtuldu

pkk’ya ilişkin eleştirel sözler üzerine salonda bulunan bir grup seyirci, “yaşasın pkk, hepimiz pkk’lıyız” sloganlar attı. şensoy’un üzerine doğru yürümeye kalkışan grup, görevlilerin araya girmesiyle engellenirken yaklaşık 350 seyirci, salonu terk etti. oyun arasında şensoy’la görüşen dtp’li yenişehir belediye başkanı fırat anlı, tiyatrocu şensoy’un yanlış anlaşıldığını, oyun sonrası bir açıklama yapacağını söyledi. oyun sırasında şensoy’un moralinin hayli bozuk olduğu gözlenirken, oyuna konsantre olmakta güçlük çekti.

silaha karşiyim

oyun sonrası kısa bir konuşma yapan şensoy, “pkk konusu çok hassas bir konu. ben kimliklere karşı değilim. silahlara karşıyım. arkadaşlar beni kesinlikle yanlış anladı. çünkü ben öyle demek istemedim. ben ne kürt çocuklarının ne de türk çocuklarının ölmesini istemiyorum. savaşa karşı biriyim. ben sadece bunu söylemek istedim. ben ne kürtler’e ne de kürtlüğe karşıyım. yanlış anlaşıldıysam herkesten özür diliyorum diye konuştu. şensoy, konuşurken gözyaşlarına hakim olamadı. elindeki gülü salonda kalan 100’e yakın seyirciye atarak, “bu gül de kürtlere gitsin” demesi üzerine salondakiler, şensoy’u ayakta alkışladı. oyun sonrası şensoy’u belediyenin güvenlik görevlileri kaldığı otele götürdü.
(www.aksam.com.tr)
denemeler
burada acı olan şey; ferhan şensoy’un kendisine gösterilen tepkinin niteliğine rağmen alttan almaya çalışması ve "yanlış anlaşıldım,beni yanlış anladılar" demesidir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol