quinton fortune

reddevil
kimmiş neymiş buyrun:

17- quinton fortune
(m.united > bolton)

boy: 1.80
kilo: 74
doğum tarihi ve yeri: 21 mayıs 1977, güney afrika
mevkii: orta saha
transfer ücreti: bedelsiz
önceki kulübü: m.united
lakabı: -

m.united macerası sir alex ferguson’un kendisinden bir ay defans, bir ay forvet arkası, bir ay orta sahanın sol tarafında mucizeler yaratmasını isteyince son buldu fortune’un. 29 yaşındaki güney afrikalı futbolcu, iskoçya’dan celtic’in ciddi tekliflerine rağmen ingiltere’de kalıp ’küllerinden doğma çabasına’ girmeyi seçti.

big sam’in bolton’u transfer dönemindeki sessizliğini, çok az da olsa ancak fortune bozabildi. 1999’da atletico madrid’den manu’ya geldikten sonra 76 maça çıkan fortune’un m.united forması ile bir golü bulunuyor. ofansif orta saha olarak tanımlanabilecek oyuncunun istatistikleri her zaman onun kötü bir futbolcu olduğunu gösterdi. yeni sezona girerken premier league fanatikleri için de durum aynı.

29 yaşındaki bir futbolcuyu ’denemek’ üzere kampa dahil eden teknik direktör sam allardyce ise fortune ile sözleşme imzaladıktan sonra onu yıllardan beri takımında görmek istediği bir oyuncu olarak tanımladı. fortunes sadece futbol oynamakla kalmadı ve kendi ülkesi güney afrika’da fc fortune adında bir futbol kulübü kurdu.

sakatlıklardan ve m.united gibi kadro açısında olgun bir takımda düzenli olarak futbol şansı bulamayan afrikalı şimdi yieniden çıkışa geçmek istiyor. bunu göz önüne alarak bolton’un 2 yıllık sözleşme teklifine rağmen o bir yıllık sözleşmeye imza attı. aklında futbolunu yüksekte bitirme planları olan fortune’un seriliği bolton’u yokuş yukarıya çıktığı son iki sezonun aksine bu sezon düz yola götürecek gibi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol