kitaba sarılarak uyumak

artun
yurtta final döneminde ders çalışma konusunda abartmış arkadaşların sık sık gerçekleştirdiği durumdur.ders kitabı dert ortağı,yaren kıvamında göğsünün üstüne bastırılarak o güzel sayfa kokusununda usul usul uyunur.
purkinje
çocukken ders kitabı değil de öykülerle romanlarla yapılan, annenin babanın fark edince fotoğraflamadan duramadığı güzel görüntü.
alchoburn
eğer birlikte uyumayı seçtiğiniz kitap iyi bir basım değilse yüzünüzde matbaadan çıkmış gibi harf izleri ile uyanabileceğiniz olay
elchi
dikkatli bakılırsa kitap değil, sevdiceğiyle birlikte çekinilmiş fotoğraflardan oluşan bir albüm olduğu anlaşılabilecek kişilerin yaptığı bir eylem.
ilseyim
eğer uyumadan önce kitap okuma alışkanlığı varsa ve kitap okunurken gözler fark edilmeden kapandıysa mümkün olan durum. veya uyuyan kişi yalnızlığını kitaplarıyla gidermeye çalışan bir kişi de olabilir.
shevek
yatağına uzanmış kitap okuyan kişinin uykusunun bastırmasıyla mümkün olan işlem.

ilginçtir, kitap okurken uyuyakalan birey sanki "aman kitap zarar görmesin" diye düşünmüşçesine yataktaki pozisyonunun uyanana kadar değişmemesini sağlar. sabah bir kalkarsınız kitabınız kaldığınız yerinden açılmış göğsünüzün üzerinden size bakıyor, kollarınız onu korurcasına ya da sanki o sizi korusun istercesine kitabın üstünde kenetlenmiş duruyor.
lepiska
sınav gecesi ders çalışırken başa gelebilecek olaydır. sabah bir uyanırsınız ki sayfalar buruş buruş olmuş hatta ilk sayfa kopmuş. keyiflidir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol