bütün oğünleri kola ile geçiren insan modeli

delilah
bu içtiği diyet kola değilse obez olması yakın kişidir.diyet kola ya da bildiğin kola farketmez diyorsa arkadaş çevresini sınırlı tutmasında fayda vardır.zira olur olmaz yerde içtiği şeyleri burnundan ve ağzından geğirmek marifetiyle çıkarmak zorunda kalacaktır.
enharista
meyva suyu içmek yerine kola içen hazmı kolaylaşacak sanan kişidir, ilerde peptik ülser, gastrit ,reflü ve asit ile ilğili bir çok hastalığa maruz kalacak kişidir.
salome
butun ogunleri kola ile geciren insani "yemek yerken mutlaka kola icen insan" olarak algilamaktayim sayet butun ogunleri kola ile "gecistirse" idi, bu insanin ’yemek yemiyor fakat kola iciyor’ olacakti zihnimde canlanimi. bu durumda algilamam ile baglantili olarak konuyu kendime es adamaktayim gunde bir ogun yemek yiyen sayet kola yoksa hic yemeyen bir insan olarak. bu kola bagimlilik yapmakta hem de oyle sigara bagimliligi gibi degil sigarayi bir gunde birakabilirsiniz ve cok da yoksunlugunu hissetmezsiniz (kendinizi sartlamadiysaniz "ben sigarasiz yasayamam" diye) fakat kola farkli, bambaska kendi acimdan orneklersem; yemek yemiyor isem sayet asla aklima gelmez "ah kola olsa da icsem" demem- mesela "kahve" oyle degildir durduk yere insanin cani ister- fakat ne zaman yemek yiyecek olurum o bol asitli kola olmadan benim bogazimdan yemek gecmez, cokca yemedigim olmusutur kola olmadigi icin. eminim ki disarida bir yerlerde benimle ayni hisleri paylasanlar vardir. bu kola cok fena, hicbir sey de yerini tutmuyor; ne portakal suyu, ne sprite, ne limonata, ne yesil cay (cinliler’e o konuda dayanamiyorum, yahu yemekle yesil cay icilir mi?!) hatta bu yemekle kola icme takintisi oyle rahatsiz edici boyutlara gelir ki arkadaslariniz sizinle raki balik yapmak istemezler cunku siz baligin yaninda kola icmek istersiniz, yemek bitecek kola ile afiyetle yenecek, daha sonra rakiya gecilecek. tatmaz olaydim su kolayi, kola diye pekmez icirseydi annem kucukken hic bunlar basima gelmeyecekti belki de, kotu anne!

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol