abd nin bizim dostumuz ve muttefikimiz olması

angelus
petrol yataklarına sahip ülkelere komşu olduğumuz, geleceğin yakıtı olarak adlandırılan bor madenine sahip olduğumuz sürece değişmeyecek olan kuraldır. ha burdan ne anlıyoruz? abd nin işini bildiğini anlıyoruz.
myysteriouss
türkiye kendi başının çaresine bakabilecek bir ülke olup kimseye muhtaç olmadığı zaman yalan olacaktır. ha belki bir gün bir yerde tabi. olmaz olmaz demeyelim. yoksa biz meraklımıyız amerika’ya? hayır. bush’un da sanmam türkiye için ölüp bittiğini aman ne tatlı şeker insanlar hele o başbakanı hastasıyım hep dostum olsa dediğini..
ya basta viva zapatista
neoliberaller için oldukça doğru olan haldir.kimi milliyetçi çevreler bunu reddediyoruz gibi ifadeler kullansalar da anti-kapitalist olmadan anti-emperyalist olunamayacağı gerçeği karşısında ve yıllardan beri emekçilerin değil sermaye çevreleri ile abd’nin kuyrukçuluğunu yapmalarından dolayı onların da bu düşünceyi desteklemiş olmaları sonucu aşikardır.neoliberalizmin dini, imanı, dostu ol(a)mayacağını bilenler için savunulmayan düşüncedir ayrıca.
ozee
köprüyü geçene kadar ayıya dayı demek gibi ama bu köprü bir an önce bitsin artık malum dayı nicedir ensest ilişkilere açık gözüküyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol