yanlış inanislar

nihilist
turban; dini bir gerek dini bir sey degildir, siyasi bir simgedir.ayrıtılar icin turban baslıgına bakılabilir genel olarak dini sey bas ortusudur; tek parca olan ve annanelerimizin babanelerimizin sadece dısarıda taktıkları seydir.

din sorgulanmaz; efenim dine gore bir yaratan vardır. bu tanrı insana bir beyin bahsetmsitir, bu kullanılmasın diye verilmemistir. pek cogumuza beyincik yetebilir, refleksler ile yasayabiliriz ama dusunen birey en iyisidir. en iyiyi bulma yonundeki cabası ile birey inanısıma gore en makbul insan tipidir.

kadın ikincildir; efenim her ne kadar tersi iddia olunsada peygamberin yaptıklarından ve kutsal kitaptan cıkan kanıya gore kadın birey ikincil plandadır. bunun sosyolojik bir incelemsi yapılabilir ve gayet uzun surebilir ve fakat sozun ozu sudur: prehistorik caglarda ana erkil yapıda olan toplum gunumuzde ata erkil yapıya donmsutur. avcılıgın erkege gecmesi ve erkegin savasması ile birlikte erkek egemen bir toplum olusmustur. bu toplumdan etkilenen dinlerde kadınlar ikincil plandadır. unutmamak gerekirki dinler toplumların ozunde sekillenir ve ona gore gonderildigine inanılır. bunun yanında artık gunumuz gercegine gore kadın erkek arasında mutlak bir esitlik soz konsudur.

onemli olan diger taraftır bu tarafı salla mantıgı; bu sanırım en buyuk yanlıstır. zira gercekten bir yaratan var ise sanırım bu yaratanın en cok haz duyacagı sey calısan ureten arastıran dusunen insanlar olacaktır. dunyayı 5 vakit namaz, hac, kurban kesmek ve oruc tutmak haricinde yasamayanlar en buyuk gunahkarlardır fikrimce. insan faydalı oldugu olucude iyidir ve insandır, dini tum gerekleri yerine getiren ama hic bir faydası olmayan birey bana gore en buyuk gunahkardır. orneklemek gerkirse; oruc tutmak icin sahura kadar uyanık bekleyen yemegini yiyip iftara kadar uyuyan musluman, bence deist ama kimseye kotulugu olmayan bir isverenden daha gunahkardır, zira isverenizmiz her ne akdar hak dinnie inanmasada ne kimseye kotuluk yapar ne ahlaksızlık yapar ustune ustluk 3. sahıslara is vereek o kisileri doyurur...

pessimistic
dini tam olarak yaşayan insanlar sadece beş vakit namaz kılıyor,oruç tutuyor allaha çalışıyor inanışı bence yanlış bir inanıştır.
çünkü dini gerçekten yaşayan bir insan özellikle bu din islam diniyse;o insanlar yardım severdir,elindeki bir lokmayı paylaşmayı bilendir,hiç ölmicekmiş gibi dünya ; her an ölecekmiş gibi öbür dünya için çalışandır.hak koruyan hak yemeyendir,çalışandır nasıl faydalı olurum küsleri nasıl barıştırırım diye düşünendir.

bir ayet de derki:
şüphesiz allah adaleti iyilik yapmayı ve yakınlara bakmayı emir eder.hayasızlığı azgınlıgı ve fuhuşu yasaklar.tutasınız diye size öğütler nasihatlar verir.

(bkz: hz muhammed)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol