bayramda kapı kapı dolaşan çocuklar

entryyazanmasumbilgic
kapı zili calar avaz avaz, kapıyı acarsınız kim lan bu edasıyla bide bakarsınız 7 cüceler gibi yerden bitme bazıları bitmiş coluk cocuk dolusmus bagırmaktalar sökül lan paraları seker meker ne varsa ver de gidelim der gibi bayramınız mubarek olsun diyip birden susarlar sinerler kapıya avını bekleyen aslan gibi alacagını alıp bir daha da tanımasmış gibi biraz önce elini öptükleri kişiyi dönerler dogru yeni av pesine giderler. birde sanki hepsinde telsiz var sanki kim seker kim para veriyor haberlesirler eger bir cocuga bayram harclıgı verme niyetindeyseniz bozukluklar hazır olsun ardı arkadası kesilmes bir sekilde hucüm ederler. bayram da kapı kapı dolasmak da bir sanattır diyenler bile var hatta hayatta ve günümüzde.
su hayat bitsede gitsek
bunu yasatan cocuklardır..
cocuklar(hafif soguktan kızarmıs yanaklar cekilen burunlar ile)-iyi bayramlar..
ev sahibi-iyi bayramlar..
ev sahibi-seker...
-(iclerinden biri)para da olurama para verir isen anlasmazlık cıkar seker guzel ise o da kavga sebebi..yemek varmı ?
ev sahibi-(kilitlenir)noluyo lan...
entryyazanmasumbilgic
cocuk kısmı bu olayı tamamen ciddiye alır semtte calınmadık kapı bırakmayana dek sürdürürler bu olayı mesai saatleri genelde gece 22:30 da biter bazıları mesai ye kalır 23:00 ı gecerler gün sonunda hasılat iyiyse sanki avea hattı almıs gibi ohh be der uyurlar.
1810
çocukluğumda babaannem mendil verirdi bunlara..
nedenini, çocukların bu mendili ne yaptıklarınu halen anlamış değilim..
van ness
bazı bayramlar yapayalnız kaldığım ve kimse kapımı çalmayacağı için zil telini çıkartmamı gerektiren çocuklar. zira evde çikolata bulunduramam ve bütün gün yapayalnız yatmamdan dolayı kırmakta istemem çocukları. buradakiler şekerde kesmiyor paracı keratalar...
epikuros
bir tanesine dün gece saat 22.05’te denk geldim. kapıyı açtım.
- buyur genç
+ bayramınız mübarek olsun amca
- nerden geliyosun bu saatte ne işin var
+ yan apartmandan geliyorum
- bu saatte olur mu ama
+ (uykulu yarı açık gözlerle) herkesin bayramını kutliyim dedim
"aferin iyi dedin de geç oldu biraz" deyip şekerini bozukluğu verip gönderdim. dürbünden kolladım, diğer sakinlerin bayramını kutlamadı velet, bindi asansöre gitti. iyiki terslemedim fazla, çocuk kılığına girmiş hızır olabilirdi. olmayabilirdi de. uçmak yerine asansörle ortadan kayboldu çünkü.
cunta
birkaç yıl sonra bu başlığı görme fırsatları olursa muhtemelen başlığın ifade ettiği topluluğu eleştirecek olan beta insanlar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol