candlebox

seeyouindisneyland
seattle ’ lı grup, 1991 yılında vokalde : kevin martin , gitarda : peter klett ,bas gitarda :bardi martin ,davulda : scott mercado
dörtlü olarak kuruldular. alternetif-grunge-blues rock tarzında müzik yapıyorlardı. 1993 yılında kendi isimlerini taşıyan albümleri ( bu grup aynı zamanda madonna’nın kendi plak şirketinin ilk sanatçısıdır )
billboard top 200 listesinde 7 numaraya kadar çıkmayı başarmıştır. bu albümden en öne çıkan şarkılar; cover me-far behind-you isimli şarkılar mainstream rock listesinde ilk 10 a girmeyi başarmışlardır, bu albümden benim favorim ise blossom’dır. bu albüm ayrıca 3 milyon satışı geçtiği için de 1995 yılında 3 tane platin plak ödülü almıştır. aynı yıl çıkan lucy albümü top 200 de 20. sıraya kadar çıkabilmiştir. bu albümden çıkan ilk single ise ’’simple lessons’’ dır. 5. sıraya kadar yükselmiştir bu şarkıda.
1997 yılında gruptan ayrılan davulcunun yerine (dikkatle okuyun) pearl jam ’in ten albümünde çalan (alive klibinde görünen arkadaş değil yalnız onun adı ; matt chamberlain karıştırmayınız) dave krusen gruba dahil olmuştur. 3.albümleri ’’happy pills’’ mainstream rock listesinde ilk 20 ye girsede u.s top200 listesinde ancak 65. olabilmiştir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol