özel isim

independence
dunyada bir $eye ait olan isimlerdir.ulke, $ehir, insan ve turevi olan isimlere ozel isimler denilir.takilar ozel isimlerden ayri yazilirlar.
orn; malezyanin degil malezya`nin $eklinde yazilmalilar.cunku malezya bir ozel isimdir.cunku taki ozel isimden ayri yazilir.
angelus
tam hatırlamamakla birlikte sanırım 12879 defa "özel isimlerin sonuna gelen ekler kesme işareti ile ayrılır başlıklarda ise bu bu ekler boşluk bırakılarak uygulanır" şeklinde hatırlatmamıza rağmen hala uygulamada problem çekilmektedir. oysa bu basit dil bilgisi kuralı bizlere ilkokul sıralarında öğretilmemişmiydi a dostlar.
angelus
esasında hiç gerek olmadığı, tüm yazarlar başarılı bir şekilde konuya vakıf olması ile birlikte tamamen şahsımın işgüzarlık yapması sonucu belirtmek isterim ki özel isimlerin sonuna gelen ek’lerin başlıklarda boşluk, entry içerisinde de yine boşluk, veya kesme işareti ile ayrılmadığı zamanlarda ortaya son derece saçma cümleler çıkmaktadır. ha biz asıl denileni anlamıyor muyuz bu saçmalık içerisinde? pek tabii anlıyoruz, ama biz bunları anlıyoruz diye neden bile bile lades denilsin, neden hata yapılsın, neden o canım entryler silinsin değil mi aziz roma’nın yüce gönüllü yurttaşları.

"örnek nerede angelus" derseniz de buyrunuz;

başlık: (bkz: angelusun güğümleri kalaylı aman kalaylı)

sonuç: yanlış. neden yanlış? şu sebepten yanlış; angelusun güğümleri kalaylı aman kalaylı şeklinde bir başlık açıldığı zaman sanki herhangi bir ortam içerisinde "angelusun" adında birinin yer kapladığı izlenimi verirsiniz. ha belki gerçekten de vardır öyle bir bir kişi, ama şu an için biz bilmiyoruz, araştırmaya devam ediyoruz. lakin şu şekilde olsa idi;

başlık: (bkz: angelus un güğümleri kalaylı aman kalaylı)

sonuç: ne kadar da doğru oldu. zira özel isim olan angelus ile ek’i olan -un şahane bir boşluk yardımı ile ayrılmıştır. ve bu şekilde "angelusun" değil de, "angelus un" güğümlerinin kalaylı olduğunu şahane bir şekilde anlamış oluyoruz. bu kadar basit. evet.

ps: düşümdüm de o kadar da önemli bir hadise değil bu özel isimlerin sonuna gelen eklerin ayrı yazılma hadisesi, sikmişim kalayını da, güğümünü de son tahlilde. evet.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol