acaristanbul

karpuzz
acar sirketler grubu’ nun, gozlerini para buruyerek beykoz’un orta yerine agaclari keserek 140 villa insa ettigi, bu nedenle de gundemi izin alindi mi alinmadi mi bik bik gibi tartismalarla isgal eden istanbul’un yeni banliyoleri.
lakin bu 14 yillik bir projedir, butun bu tartismalar ise sahtedir, sunidir. adamlar istanbul’un cigerleri denilen alani kestiler, yillarca calistilar, yuzlerce yapi kurdular, milyon dolarlik villalar yerlestirdiler, tam saticaklar yumurta kic agzinda kalkip haber yaptilar. bu zamana kadar akliniz nerdeydi, neden sesiniz cikmadi diye sorasi geliyor insanin lakin buna da sukur.
belki yikalacak belki duracak bekleyip gorulecek.
taxus baccata
bu projeye çevre ve ormen bakanlığı yetkililerinin karşı çıkmakta geç kaldığı doğrudur.ancak sadece bu tepkiyle kalınmamalı,gündemden düşmüş 2-b yasasına karşı da tepki verilmelidir
sepulturk
beykoz belediyesinin aldığı yıkım kararı istanbul 4. idari mahkemesi tarafından bozulmuş olan konutlardır.

nedense artık bu tarz şeylere alışır olduk. 2 aya kalmaz inşaat devam eder, 1 yıla kalmaz yerleşimler başlar, 2 yıla kalmaz yeni inşaatlar başlar, 5 yıla da kalmaz istanbulun bütün ormanlarının anası bir güzel sikilir.
kalidor
problem çıkartan bürokratlara birer tane villa hediye edilirse; yıkım kararı tamamen ortadan kaldırılacak gibi gözüküyor.(bugüne kadar hep böyle olmadı mı?)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol