doğumdan ölüme geçen zaman

independence
dogum ile olum arasinda ya$anilanlari kapsayan zaman dilimi.kisaca $iklara ayiralim eglenelim.

1-dog!

2-yeni dogdun bebeksin.agla altina sic ne istersen yap.zamanin tadini cikart.

3-yava$ yava$ buyuyorsun bu yakinlarda anlamli bir kelime soylemen lazim.kural bu.kim sana daga cok $eker cikolata verecek potansiyele sahipse onun ismini soyle.istatistikler tercihin babadan yana kullanildigini gosteriyor.bu istatistikleri goz onunde bulundur.

4-hizla buyumeye ba$ladin.bugun yarin yurumen gerek, $ak diye ayaga ziplayip maraton yapma.yava$ yava$ ve gayet nazli $ekilde iki ayaginin uzerinde dur.ebeveynlerine bu gunlerin heyecanini ya$at, ileride bu gunleri hatirlayip cok duygusal olacaklar diledigince somurebilirsin bu duygusal anlarinda.

5-sictin i$te uc gun sonra sunnet olacaksin(eger erkeksen).o kafana takacaklari zimbirtiyi pipinin uzerinde tutmayi sakin ihmal etme.gelen gecen yorgani acip icine bakmaya cali$acak dikkatli ol.takilan paralarla altinlari saglama al misafirlerin cocuklari onlari calmaya programlanarak geliyorlar oraya.unutma!

6-ops! yarin okula ba$liyorsun.ilk once ogretmenlerine cok sevimli gozuk ama teneffuslerde de kizlarin pe$inden ayrilma.duzenli ve saglikli bir ergenlik donemi icin bunlar $art!

7-i$te ilk karneni aldin.erkenden eve git ve ilk once pekiyilerini annene goster.hediye taleplerini kisik ve utangac bir ses tonuyla annene soyle, anneler yufka yureklidir, tank istesen aldirtir babana.bu $ansi iyi degerlendir!eger karnen ba$tan sona zayifsa "vuaa anne ogretmenim beni sevmiooo" diye agla ortalama 3 saat.

8-ilkokul bir $ekilde bitti gordugun gibi.liseye ho$ geldin.derslerine daha siki cali$ ama asla kopya cekmeyi ihmal etme.kopya kagidi uzerinde yakalanirsa yerde buldum diye yalan soyle, sesini titret ve bir iki damla gozya$i dok ama bunu gostermemeye cali$iyormu$ gibi yap.
salakla$ma!gostermeye cali$miyormu$ gibi yap dedim sadece, gosterme demedim.aksine gozlerinin icine sok ama gormelerini istemiyormu$un gibi davran.

9-cekebildigin kadar 31 cek.bu devirde $arttir.kisir kalirsin, sivilcelerin cikar, erir bitersin diyenlere kulak asma.bak bana? turp gibiyim cok $ukur.

10-lise bitti.$imdi universite.siyasi olaylara kari$ma, olabildigince cok kiz arkada$ edin, a$ik olma diyecem ama sen biraz salaga benziyorsun illa gider bi kiza tutulursun.o zamana kadar mumkun oldugunca cok kizla sevi$ ama iclerine bo$alma.

11-oha!11 $ikta askerlik geldi.yazici ol, komando olma, ne yap et egitimlerden ve ictimalardan siyril.komutanlarla iyi gecin, e$yalarinla paralarini hicbir $ekilde ortada birakma.bot boyani bile yastiginin altinda sakla.adamin kicindan donunu alirlar da askerlik bitene kadar farkedemezsin.

12-askerlik bitti.$imdi evlilik mi? deli olma.ama dedim ya sen salaga benziyorsun illa evlenirsin coluk cocuga kari$irsin.zengin ve salak bi kiz bul, evlen.babasiyla iyi gecin hayatinin geri kalaninda rahat et.nasil olsa i$ falan da kuramazsin sen.salaksin olm salak.kabul et artik.

13-evlendin.coluk cocuga da kari$tin.dunyadaki tum salak gorevlerini yerine getirdin.artik olebilirsin.

14-e$heduenle ilahe....

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol