wing tsun

arutha
rakibe direkt yapılan saldırılara dayanan, diğer dövüş stillerinin aksine felsefeden ziyade direkt dövüşe odaklı olan bir kungfu sitilidir. bu bağlamda “zincir yumruk” olarak da adlandırılan bir birisi üstünden atılan yumruklar, farklı tekmesi ve yerde yapılan dövüşleri de içermesi onu diğer stillerden ayırır. filmlerde görülmeye alışılan hareketlere bu stilde rastlamak mümkün değildir. zira öğrenciye bir sokak dövüşünde en etkili olabilecek sade teknikler öğretilmektedir. düzenli olarak antrenmanlara devam edilmesi halinde bir ile iki yıla kadar kişinin kendisini savunacak düzeye geleceği iddia edilen bir kungfu çeşididir. aikido’da ki gibi manevi yönler arayanlara hitap etmeyen bir stildir. türkiye’de bu ekolün temsilcisi ebmas dövüş stilidir.

fastjunkie
zamanında ugrastığım savunma sanatı.
bilmem nerde bilmem kaç senesinde bi rahibe tarafından bulunmuştu tekniği falan ..
bruce lee abimizin yaptığı dovuş sanatı budur.
en son seviye de yumruklar açılır ve parmak ucuyla yumruk atılır ki bu bi 20 30 seneye tekabül eder heralde..
onun dışında yer dovusu diye mukemmel bir dalı vardır kı yerdeyken ayaktakınden daha tehlıkelı olabılmektedır ınsan.
kuralı olmadıgı ıcın musabakası da yoktur.
temel felsefesi dusmanın uyguladıgı kuvveti dusmana uygulamaktır, yani dusmanınız ne kadar sert sınırlı asabi bir şeklide dalarsa olaya o kadar sert şekilde karşılık görür. bu yuzden kadınlar genelde bu sporu secer..
cenk durmazel de wıng tsun yapmaktadır.
wing tsun un kardeşi ve olmazsa olmaz bir yan dalı ise eskrimadır..

balkaner78
bir wing tsun’cu ile karşılaşıldığında, aynen boksörlerle karşılaşıldığında yapılması gerektiği gibi, yakın mesafede dövüşmemeli, mesafe kontrolü yapılmalıdır. tae kwon do buna uygun bir dövüş sanatıdır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol