dini temalı entrylerin kötü oy alması

oteki
dinin her platformda karşılaştığı rutin tepkidir. anormal karşılanmamalı zira hiçbir zaman din diğer dünya görüşleriyle paralel bir düşünce sistemiyle ilerlemez. gerçi diğer dünya görüşleriyle paralel bir ilerleme içinde olanları da vardır mesela (bkz: hıristiyanlık) (bkz: musevilik) ama hiç biri islam gibi değildir.
hele mevcut yönetim sisteminde (bkz: laiklik) denen götten anlaşılmış bir kavram varsa tabi. bu durumda dinin bir suçu yok mudur.. vardır.. kendini iyi anlatmalı bir din bir din kendini çırılçıplak açmalı.. envai çeşit guruba cemaate bölünüp kendi içine çekilen diğer insanlardan soyutlanan karalayan bir din asla benimsenmez.. hal böyle olunca sözlükte dahi eksi oy mukabilinde değer görür.. ama ne demiş (bkz: mevlana)
(bkz: ne olursan ol yinede gel)
bloody mary
herhangi dini bir görüşe berbat oyu vermek saçmadır, görüş bildirenin kendi görüşüdür bu nihayetinde..
bize uymasa da,olumlu da olsa, olumsuz da olsa bu bir görüştür ve herkes beklenilen şekilde düşünemez..
ama bu konular saygı gerektiren konulardır kanımca ve buna bağlı olarak herhangi bir dine karşı -hiç farketmez hangi din olduğu- alaycı bir tavır sergileniyorsa berbat oyunu alsındır..
kimse kimseden müslüman, hristiyan, ateist vesaire olmasını bekleyemez, olana da laf edemez, görüşüne saygı duymak zorundadır ve bu konu hakkında bize ters gelen bir bilgi varsa da ortada bilgi bilgidir ve berbat oyu almasını gerektirmez..bilakis almamasını gerektirir..
kısacası bunların saygı gerektiren konular olduğunu düşünerek alaycı yaklaşımlara bir tepki olarak oy kullanılabileceği kanaatindeyim ben..


edit: evet efendim dini temali entrylerin kötü oy alması diye bir şey varmış gerçekten..ne yazıldığı önemli değilmiş, sadece dinle ilgili bir şeyler söylemek yeterliymiş..yazılanlar istendiği şekilde algılanıp, itinayla berbat oyu kullanılırmış..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol