philadelphia deneyi

rdm
diğer ismi project rainbow olan deney.
einstein in birleşik alanlar kuramına dayanan bir ı$ınlanma deneyi. ya da bir çe$it $ehir efsanesi. söylentiye göre 1943 yılında amerikan sava$ gemisi olan uss eldridge e a$ırı manyetik alan yüklemesi ile bir anda gözden kaybolup, kaybolduğu yerden kilometrelerce uzaklıkta tekrar ortaya çıkmı$tır. dahası gemiye manyetik alan yüklenirken içinde mürettebat da vardı ve gemi tekrar ortaya çıktığında mürettebatın çoğu ölmü$, ölmeyenler ise aklını kaybetmi$ti. deneyin temelinde ki olgu; aşırı derece de manyetik alan yüklenen geminin madde kısmı eriyerek enerjiye dönü$ecek, bu sayede zaman ve mekan içinde istediği gibi yol alabilecekti. teorik olarak doğru olan bu durum gemi tekrar ortaya çıkınca feci bir $ekilde ispatlanmı$tır. gemiye verilen manyetik alan kesilince enerjiye dönü$müş olan gemi tekrar yoğunla$ıp madde haline gelince geminin metal yığını arasında sıkı$mı$ bir çok mürettebat bulunmu$tur.
bu deney gerçek mi değil mi kesin olarak bilinmiyor. birle$ik alanlar kuramı na göre yapılabilecek bir durum ama o kadar büyük manyetik alan olu$turulabilecek teknolojinin o yıllarda olması merak konusu. ya da amerika nın diğer dünya devletlerinin gözünü korkutmak için uydurduğu yalan.
deep driver
22 haziran 1943’te sabah 09:00’da jeneratörlere güç verilerek başlatılan deneyin tanıklarından olan denizci carlos allende’nin gözlemleri şöyle: "bir an sadece geminin çıpasını görebildim, sonra oda kayboldu, ortada artık ne sis ne uss eldridge vardı; bomboş denize bakıyorduk, bizim gemide bulunan üst rütbeli subaylar ve bilim adamları korku, dehşet ve heyacan içinde nefeslerini tutarak bu inanılması güç başarılarını seyrediyorlardı.gemi ve mürettebatı hem radarda hemde gözlerimizin önünde yok olmuştu.her şey planlandığı gibi yürüyordu, 15 dk. sonra emir verildi ve jeneratörlerin şalteri kapatıldı. önce hiçbir şey olmadı, arkasından yeşil sis tekrar ortaya çıktı ve uss eldridge yeniden görünmeye ve ortaya çıkmaya başladı ama gemi nereye gitmiş ve nereden geliyordu? sis azalırken, birşeylerin tuhaf gittiğini hissediyorduk.hemen gemiye yanaştık, ilk önce mürettebatın çoğunun geminin yanından sarkıp kustuklarını gördük,diğerleri ise geminin güvertesinde şaşkın şaşkın dolaşıyorlardı,sanki hiç birinin bilinci yerinde değildi.yetkili ekipler gemiye girerek bütün mürettebatı kısa süre içerisinde uzaklaştırdılar ve yerlerine hazır bekletilen yeni bir mürettebat aldı. bir iki gün sonra, yeni bir deneye daha karar verildi.gemi istenilen radar görünmezliğine ulaşmıştı, donanım değiştirildi ve 28 ekim 1943’te deney yine aynı gemide tekrarlandı.jeneratörler çalışmaya başladıktan hemen sonra destroyer hemen hemen görünmezlik çizgisine ulaşmıştı, sadece burnu ve arkası görülüyor, arada ise bazı çizgiler belli belirsiz seçiliyordu. sonra sadece su üzerinde tekne boyunda bir çizgi kaldı.bir iki dakika sonra mavi bir ışık parladı ve o çizgide yok oldu. şimdi gemi tamamen yokolmuştu. bir kaç dakika sonra millerce uzakta norfolk’ta ortaya çıktı. göründükten biraz sonra bilinmeyen bir nedenle yine kayboldu ve philadelphia’da tekrar ortaya çıktı. bu kez durum çok ciddiydi, tüm mürettebatın başı beladaydı. bazıları yok oldu ve bir daha geri dönmediler.bu olayın en korkunç bölümü ise beş tane denizcinin geminin eriyen ve sonra yine katılaşan metal levhalarının içinde kalmalarıydı.bu çok feci bir durumdu. denizcilerin birisi kurtuldu fakat bir daha eski haline dönemedi.aklını tamamen yitirmişti ama yapacak hiçbir şey yoktu.bazılarının psişik yetenekleri gelişmişti, sokakta yürürken kaybolan ve yine ortaya çıkan insanlar vardı. manyetik alanın içinde kalan mürettebattan kaybolanlar ancak birisinin yüzüne ve eline dokunulmasıyla görünür hale geliyorlardı, yani dokunmanın giysinin olmadığı bir yere yapılması gerekiyordu. "donma" adı verilen bu olay saatlerce, günlerce sürebiliyordu, hatta bir tayfa tam altı ay donmustu ve altı ay sonra kurtarılabilindi. elektronik kamuflaj başladıktan sonra geminin ve mürettebatının bütünüyle kaybolup,çok uzak bir yerde ortaya çıkıp ve sonra yeniden geri dönmesine neden olan neydi?"
ismettt
tesla yapmıştır deneyı sonra ölünce eınsteın geçmıştır başına kısmen başarılı da olunmuştur fakat ışınlandıktan sonra gerıye gelırken aksaklıklar o dönem çözülemımıştır muhtemelen 51. bölgede deneyı yapılıyor olabılır. kuantuma göre ışınlanmak zaman yolculuğu yapmaktan daha zor bır olaydır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol