reborn

revenant
reborn 2002 yılı sonunda davulda mustafa ve gitarda yusuf tarafından istanbul’da kuruldu. yapılan ilk bestelerde grubun tarzı melodik black metal olarak ortaya çıktı. başlangıçtan beri hedeflenen en önemli şeyler farklı tarzların harmanlanmasıyla klasikleşmiş kalıpların dışında ve adından söz ettirecek şekilde kaliteli işler çıkarmaktı. ikili hazırladıkları birkaç besteden sonra eleman arayışı içine girdi. kısa zaman sonra klavyede melih ve bas - vokalde burak gruba dahil oldu ve kadro eksikliği tamamlanarak çalışmalara başlandı. çalışmalar hızlandığında da vokal için çeşitlilik arayışlarına girildi ve kadroya onur vokalist olarak dahil edildi.

parça sözlerindeki ana konsept karanlıkla ışık arasında gidip gelen ruhların içine düştüğü çelişkilerin yanı sıra nefret,kin ve kıyamet günü temaları.

reborn ilk konserini 2003 yılının eylül ayında alt kemancı’ da verdi. konser sonrası gelen olumlu tepkilerden sonra dinleyicilerle paylaşmak üzere ilk demoları için kolları sıvadılar.

2003 sonunda elemental stüdyosunda iki hafta süren çalışmada 4 şarkı vokaller ve lead gitarın dışındaki diğer enstrümanlar canlı çalınarak kaydedildi. bu çalışmanın sonrasında bazı anlaşmazlıklardan dolayı reborn önce onur ile yollarını ayırdı daha sonra da kurucu üye mustafa yerini evren’ e bıraktı.

kadro değişikliği, kapak tasarımı ve maddi nedenlerden dolayı mart 2004’te piyasaya sürülen ilk demo angelic minds çok iyi bir satış grafiği yakalayarak başta istanbul olmak üzere birçok ilde grubun olumlu tepkiler almasını ve tanınmasını sağladı. bu başarılı demonun çıkışının ardından gruptaki ikinci gitar eksikliği metin’ in kadroya dahil edilmesiyle son buldu.

çıkartacağı ilk yasal albüm için kayıtlara başlayan grup klavyesiz bir sound istediğinden melih ile yollarını ayırdı. daha sonra metin özel nedenlerden dolayı müziği bıraktı ve yerine emrah geçti. son olarak da burak askerliği dolayısıyla gruptan geçici süreliğine ayrılmak zorunda kaldı ve yerine distopia grubunun eski vokalisti can ile desecrate grubunun basçısı gürkan dahil oldu. kadro değişiklikleri yüzünden albüm çalışmalarına bir süreliğine ara veren reborn yeni kadrosuyla tam gaz devam etmekte.




reborn ;

can : vokal
yusuf : gitar
emrah : gitar
gürkan : bas
evren : davul

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol