koyde çocuk olmak

su hayat bitsede gitsek
unutulmaz hatıraları/dodi cevirme yarısmaları butun gunu ırmak ta balık avlamak ıcın harcayıp sonra (ahahahahaha)annesi babası ararsa uzulurler deyıp geri bıraktıgımız,pelit agacının urlarından mısket oynadıgımız, sabahlara kadar harman yaptıgımız,bugday ıcınde yuzdugumuz( ama bunu ozellikle dedem yaptırıyordu nie bılmıyorum)kuzular ile deli kostugumuz yaylarında baharda buz gibi sulara atladıgımız pancar pekmezının kopugu icin savas cıkardıgımız daha nice hatıraları bana kazandıran bır ınsanın evladına yapabilecegı en buyuk ıyılıklerden bırı olur dedigim su an kı bilgi ve saglık yapımı borclu oldugum cocuk iken yasadıgım hal.
instrument
köyde çocuk olmak, çabuk büyümektir. hayatı erken öğrenmektir. köy orası, tarla var, hayvanlar var. bu işlerin çokğu yükü çocukların üzerindedir. bastırılmıştır çocuklukları, oyun bile oynayamazlar kimi zaman, bastırılmış çocuklukla büyüyen anneleri babaları vardır, bilmezler çocukluk yüreğini, yaşatmak istemezler, kendileri yaşayamamış çünkü. birde çamur içindedirler, tezek vardır hep aykkabılarının altlarında, ayakkabıysa o da. gülen sadece gözleridir çoğu zaman. bakınca anlaşılır, içleri nasıl coşkuyla dolu, nasıl çocukluk heyecanı dolu bellidir. gözlerinden bellidir. okulu olmayan köylerde çocuk olmak vardır bir de. doktoru, sağlık ocağı olmayuan köylerde çocuk olmak var. daha çocuk bile olamadan, bebekken ölenler var. anne bakamamış, baba bakamamış, köy işte imkansızlık.
köyde kız çocuk olmak var bir de. çocukken evlendirilmeleri var. tecavüze uğrayip öldürülmeleri var. evin yükünü taşımak zorunda olmaları var. çoğu kız ilk aşk endir bilmeden evlendirilir. daha çocukken çocukları bile olur. köy işte. imkansızlık.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol