çirkin kızlar

0 /
my son is father
hiç hazzetmediğim kız türüdür..
güzel kızların kankası olma en büyük hedefleridir.. bir şekilde güzellerin kankası olur ve onu istediği şekilde evirir çevirir.. bu huyu takdir edilesidir..
çok konuşurlar ve mide bulandırırlar, sevmem
brahma
onlar olmasa ,tipsiz erkeklerin, tipli erkeklerin ekmeğine karışacak olma ihtimali göz önüne alınarak olmaları faydalı olan insanlardır.
bloody mary
birkaç yıl aldı bunun kavramamı,
aslında çirkin kızlar yokmuş..
kilolu, bakımsız, estetiksiz kızlar varmış..
evet bazıları diğerlerine gore daha güzelmiş ama dedim ya işte aslında çirkin kızlar yokmuş..
ve çok güzel olarak addedilen kadınların çoğu televizyonda gorduklerimizmiş..
ve sonra birkaç yıl daha geçince ben şunu da anladım;
aslında çirkin olan görüntü değil ruhun yansımasıymış..
ve aslında güzellik-çirkinlik o kadar da önemli değilmiş..
önemli olan duyduğumuz o klişelermiş..
önemli olan konuşabilecek ortak bir şeyler bulabilmekmiş..
ve önemli olan insanlıkmış..
ama yine de bunu kavrayamayanlar, bunu aşamayıp bununla yaşamaya mahkum olanlar varmış..
ve onlara yazıkmış..

instrument
insan kadar güzel bir canlının değişiş şekillerde olanlarına çirkin demek kadar gerizekalıca bir şey yoktur. hiç bir insan bir diğerine benzemez. göze çekici gelmiyor diye çirkin denemez. böyle bir zihniyeti kınıyorum. her insan güzeldir.
armes
çirkinlik ve güzellik kavrami aslinda sadece ilk görüşte anlam kazanir bir insani tanidikçada bu kavram değişir ilk gördüğünüzde gözünüze çok güzel gelmeyen bir kişi tanidikça fikirleri düşünceleri davranişlariyla size çok güsel gelmeye başlar ayri bir çekiciliği olur.yani sira ilk görüşte fiziksel olarak sizi cezbeden biri tanidikça eğer boş bir insansa konuşacak hiç bir şeyi yoksa bir tenekeden farki yoksa emin olun ki kişi birden çirkin gelmeye başlayacaktir.evet güzellik önemlidir ama zeka,terbiye görgü ve genel kültür uzun vadede daha çok önem kazanir.
376
insanoğlunun her daim hataya düştüğü meseledir zira bir insanın güzel olması ya da çirkin olması o kişiye bağlı değildir kısmen de olsa. haa bakım mevzusu vardır o da aynı şekilde kişiye bağlı değil sosyal statü ve dahi maddi olanaklara bağlıdır. halklar arasındaki ayrım gibi bir şeydir bu aslında. bir insanın çirkin ya da güzel olması tamamen bir şanstır. öyle ki insanoğlu kendine verilmiş meziyetleri sanki kendi çabasıyla, kendi imkanlarıyla yapmışcasına övünür ki, ben de bu tarz insanlardan zerre haz almam. çünkü fiziksel anlamdaki güzellikler, o kişinin üstün çabası değil tamamen ona yapılmış bir kıyağın sonucudur. bunu bildiğin halde ne bok yemeye övünürsün bre yumoş diyesim gelir ve çoğu zaman da demişimdir.

sonuç olarak kimse kişinin, fiziksel anlamda diğer insanlara göre daha şansız olmasını yadırgayamaz, alay edemez. her şeyden evvel etik değildir.

bakım olayına gelince ise, en güzel insan bile kendine bakmadığı takdirde bir ucube muamelesi görür fakat kendine dikkat etmesi halinde,(ki bu imkanlar dahilinde) hakkettiği övgü onun doğuştan gelen güzelliğine değil daha fazla güzelleşmek için verdiği çabaya olmalıdır.
bu durumda, hem çirkin hem de bakımsız bir insana verilecek tepki ise, onun kendine dikkat etmemesinden dolayı olmalıdır, doğuştan gelen fiziksel farklılığa değil.
başka bir mevzu ise güzellik çirkinlik kavramının göreceli olmasıdır, bir insanın mevcut şartlarda güzel ya da çirkin seçen bir mecra olmaması ise meseleyi üzerinde düşünmeye dahi gerek kalmayan bir olay etmiştir.

sadede gelirsek, gereksiz başlıkların, gereksiz entryleri arasında kaybolmaktan haz almayı umut etmek manasızdır.
(bkz: herkes işine baksın)
pessimistic
çirkin kızlar sanırım güzel kız çekme makinesidir.çok değişik bir tespit olsada çirkin kızların arkadaşları hep çok güzel oluyor o yüzden nerde çirkin kız var orda ben varımdır.en yakın arkadaşlarım kan kardeşlerim dünya ahiret bacılarımdır kendileri.
alchoburn
genel geçer güzellik kavramlarını içinde barındırmayan kız cinsine mensup kişilerdir...bu kızlar eğer iki allık sürüp allı morlu giysi giyip kendisini beğenmeyenlerin ağzına da sıçabilir...

nitekim kız kızdır hepsi tehlikelidir,laf etmeden önce iki kelam düşünmek lazımdır...

ayrıca çirkin güzel diye kişi ayrımı yapmak da başka bir mendeburluktur o ayrı...tüm kızları sevişilecek nesne olarak gören zihniyetin yansımasıdır bu...
pessimistic
türk dizilerinde genelde bu kızlar sevdiği ama onu sallamayan erkekler yüzünden birden bire dünyanın en güzel kızları olurlar,sonra onları süründürürler en sonunda da onları göt gibi ortada bırakırlar evet.

(bkz: bir istanbul masalı)
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol