totaliter laiklik

cetniklereolum
kişinin inanç hürriyetini sağlamaktan çok kişilerin inancına müdahale etmeyi amaçlayan vicdanları baskı ve tehdit altına almayı amaçlayan belli kesimin yaşam tarzını toplumun bütününe dayatan laiklik türüdür modern ülkelerin kabul edemeyeceği bir anlayıştır ama bazı ülkelerde bu tarz bir laiklik anlayışı mevcuttur hem de bu devirde.
my son is father
laiklik nedir;

basit, bilinen, kafa karıştırmayacak bir tanım: din ve devlet işlerinin ayrımı..

elbette saftiriklik etmemek lazim. bu kavram; din ve devlet işlerini ayırdığı gibi politik amaclarla hem fundamentalizme hem de dinsizleştirmeye hizmet etmektedir.. alttan altta bir propaganda araci olarak kullanılmaktadır.
ideal bir dunyada yasamadigimizdan mütevellit gerçek amacından saptırtmaya musamaha gosterilmesi, bu tip zihniyetleri tepemize binmesiyle sonuclanir.
bunlardan biri çıkar bügün "laiklik" kavramı altından dini propaganda yapar bir diğeri yarın aynı kavram altından dinsizliği yaymaya çalışır..
sadece laiklik dusmani olduklari icin degil, aklin dusmani olduklari icin savasilmalidir bu tip vatan hainleriyle lakin, kendimize laik diyorsak bu gerici zihniyete karsi verilen savasin bilincli yurutulmesi sarttir..

tarihsel gerceklerle günümz şartlarını bilmeli bunlari doğru düzgün dile getirenler ile istismar edenleri ayirtedebilmeliyiz.
daha arka iki ayağının üstüne dikilmeden, kafasini kullanmadan, sartlandirilmis bir hayvan gibi her onune gelen meteryal ile bu kavram altından propaganda yapan zihniyet fanatikleri akilciliktan uzak dogmalarin esiri olur cikar. halbuki ataturkun biraktigi en onemli ogut ne bu tur aptal bir laiklik karşıtlığıdır, ne de turk koylüsünün en asil duygunun insanlari olmasi hakkindaki dusunceleridir.
"en hakiki mursit ilimdir" deyişidir.
ilim demiştir.. biraz bilgi -
cumhuriyet karşıtı köpeklerin uşaklığını yapmayın - yaptırmayın..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol