bir laik e başörtüsü takip kamusal alandan kovmak

bgat
sesini yeteri kadar duyuramayan belli bir kısım çevrenin yapabileceği bir kovma olayı olacağı için, buna maruz kalan laik kişinin pek etkilenmemesi olası olan durum. çünkü yasalar kişisel çekişmelerden daha önemli ve geçerlidir. yasalar laiklik diyorsa, kamusal alanda türban yasak diyorsa, laik kişi için bu yeterlidir.
dayanikli ev kizi
öncelikle ülkede zaten fetullah gülen örgütünün kurmuş olduğu bir düzen var.bu alanlar özel sektörü geniş ölçüde kapsıyor.kapalı olmayan insalara ve kendisi gibi düşünmediği tipinden belli olan insalara karşı tavırlıdır.bu örgütün yanlıları ve yanlısı olmayanlar arasında zaten
kısasa kısas yaşanıyor.kamusal ya da özel diye ayrılması farklı olan.

kapalı insanlar hep ezilmiştir süsü vermekten vazgeçilmeli!
simplist
kavram karmaşasının dibine vurup dört bant gezip tavanından sekmek suretiyle önümüze düşen, ters köşe mantığıyla düşünülüp içler dışlar çarpımıyla çözülmesi amaçlanırken içi dışına çıkan ve çarpa çarpa kendisi öğrenesi girişim fantazi/fikri.
öncelikle laiklik ve başörtüsü birbirine tezat kavramlar, olgular değildir. ne başörtülü, ne de laik olduğu için kamusal alandan kovmak/kovulmak insani değildir. başörtülü insan laikliği savunabildiği gibi, laik insanın da başörtüsünü savunabilmesi gerekir normal olarak. suni kutuplaşmalara maruz kalmamak, provokasyonlara kapılmamak adına, öncelikle "laiklik" kavramını doğru anlayabilmek gerektiği konusunda ısrarcıyım.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol