ne olur gerçek olsa masallar

independence
ozdemir erdogan ve sezen aksu’nun kucuk bir a$k masali isimli duet cali$malarinin en vurucu cumlesi.gerci ardindan gelen cumle de en az bu cumle kadar vurucudur.

ya da biz masal olsak!

kucuk ya$lardan ba$lami$iz masallarin aslinda uzak diyarlarda ya$anilan olaylardan derlendigine inanmaya ve hatta guliver’in hala bir adada ellerinden ve ayaklarindan bagli olarak cucelerle cevrili bir kumsalda yattigina.kucuk ya$lardan ba$lami$iz peri kizlarinin varligina inanmaya ve her elma yiyen ya$li kadinin kotu cadi oldugunu sanmaya.kucuk ya$lar geride kaldikca ve hayatin aslinda masallarda yer alan kotu cadilardan cok daha igrenc varliklarla dolu oldugunu ogrendikce masallara donmeyi arzulami$iz, hala ayni masallara inanmaya.

kafdaginin ardinda yatan sir perdesini daha fazla merak eder olmu$uz ve hatta alice’nin "gec kaldim gec kaldim" diye soylenerek ko$turan tav$anini ozlemi$iz.gecim derdi, ugradigimiz ihanetler, uzerimize oynanan kahpece oyunlar derken omur tukenip bitmi$ ve biz hala masallari ozler olmu$uz, bir de masallari anlatan guzel annelerimizi.sevgilinin gozlerinde arami$iz gokku$aginin dibinde gomulu hazineyi, bulamami$iz.a$kin kollarinda arami$iz yedi cuceleri, bir tanesine bile denk gelemeden ihanete ugrami$iz.ve insanlarda arami$iz kul kedisini, cesedimiz yakilmi$ kul olmu$uz ama kedisini bulamami$iz.

ne olur gercek olsa masallar, ya da en azindan biz masal olsak!

adimiz masallarda anilsa ve yaptiklarimiz buyulu olsa, hayatimiz yildizlarin arasinda dola$arak gecse ve cikolatadan $ekerden olu$an evlere kom$u olsak.ne olur bizim de temizledigimizde icerisinden cin cikan bir sihirli lambamiz olsa ve kendisinden tek dilegimiz huzur ve mutluluk olsa.

yalan olmasa, dolan olmasa, ihanet olmasa, sirtindan vurulan insanlar ve bu insanlari vuranlar olmasa, kur$un olmasa, hatta kur$una ihtiyac bile olmasa.

ne olur gercek olsa masallar.

ya da hayatimiz masal olsa!
benbirdelicocuk
ihanetlerden, riyakarlıklardan, insanlardan ve hayattan yorulduğunda sadece uyumak istersin uyumak ve hiç uyanmamak...

masallar diyarından bir kapı aralansa ve bu yüzyılda bulamadığımız huzura, mutluluğa ve dinginliğe götürse bizleri,

bir varmış bir yokmuş diye başlayan ve gökten üç elma düşemesiyle sonlanan masallara

çocuk aklınız ile inandığınız masallar gelir bazen aklınıza ve sebebini bilmediğiniz bir gülümseme belirir yüzünüzde bir ah çekersiniz geçmişe çocukluğunuza dönmek istercesine..

ve sorgularsınız kendinizi özlediklerim nerelerdesiniz diye...


neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol