göbek düşmesi

apple
bir çeşit karın ağrısının halk arasındaki adı. bulanti, kusma, ateş de yapabiliyor. ağır kaldırmaktan kaynaklandığı söylenmekle birlikte bugüne kadar bu hastalığı kabul eden, bilen doktor duymadım ben.
sepulturk
parmağın göbek deliğine sokulup, vida gibi çevrilip, "lopk" sesini duyduktan sonra çekilmesiyle hiçbir sorunun kalmadığı garip bir şeydir.
apple
hastalığın tedavi yöntemi oldukça ilginç. göbek düşmesi ile karşı karşıya kalan kişi sırt üstü yatırılıyor. göbek deliğinin üstüne bir parça ekmek, onun üzerine de 7 adet kibrit koyup, yakılıyor. kibritler sönmeden bir su bardağı ekmeğin üzerine kapatılıyor. o esnada bardak göbeği içerisinde çeker ise göbek düşmüş demektir ve bardak kendisi düşene kadar beklemeniz gerekiyor. eğer göbek düsmemisse zaten bardak tutmuyor, kendiliğinden bir iki dakika içinde düşüyor.
(bkz: tek basiniza denemeyiniz )
bloody mary
tencerenin biri yüksek ateşte ısıtılır..
gerekli kıvama geldikten hemen sonra, ters cevrilip yere konan tencerenin üstüne bir havlu serilir ve oturulur..
yanan göt, dayanılmaz hale gelince hava alması amacıyla 5 saniye ayakta beklenir, fazla vakit kaybetmeden yine oturulur..
bu eylem bir kaç kere tekrarlanır..
sonra göbek yerine gelir..
armes
annelerin çocuklara bol bol sarfettiği cümle.küçükken sürekli düşünülen ama çözümü bulunamayan sorulardan birisi.göbek neden düşer, nereye düşer,nasıl düşer,o benim göbeğim ben düşmeden nasıl düşebilir,gibi sorular cevapsız kalır.enteresandır.
delirtmeyinlanbeni
yalnızca, göbeğini kendinden ayrı bir organizma olarak değerlendirebilenlerin başına gelen bir rahatsızlık. bunun için, vücut ağırlığının takribi yarısı kadar göbeğe sahip olmak gerekir. düştüğünde korkmaya veya bir tedavi uygulamaya gerek yoktur. düşen göbekten kurtulunmuş olmuştur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol