orhan kural

tombik
sigaraya olan düşmanlığı ile tanınır.ayrıca hayvan sevgisini insanlara aşılamak amacıyla konferanstan konferansa koşar ve bu durumdan asla şikayet etmez.bunun yanında gezginler kulübü başkanı,guinness rekorlar kitabı türkiye fahri temsilcisi,itü maden fakültesi’nde profdur.içlerinde ünlülerin de bulundugu 17 kişi ile mahkemelik olmuştur.
(bkz: kadir inanır)
(bkz: teoman)
(bkz: sezen aksu)
(bkz: mazhar alanson)
radyo programcılığı ile de tanınır.hala devam etmekte olan bir radyo programı vardır.yön fm’de abbas yolcu isimli programıyla gezip tanıma imkanı buldugu yerler hakkında dinleyicileri bilgilendirmektedir.popüler kültüre karsı adete savas açmıştır.bu bakımdan medyatik programlara katıldıgını baska bir amacı olmadıgını savunmaktadır.
ancak bütün bu düşüncelerinden dolayı birçok kez sokak ortasında saldırıya ugramış ve dayaga maruz kalmıştır.yazmış oldugu kitaplara dayaktan sonraki resimlerini koymayı ihmal etmemiştir.
http://www.orhankural.com/
spiritsoldier
bir konferansını dinleme şansı bulduğum,kendiyle asla çelişmeyen değerli aydınlardan biri."bana deli doktor der beni sevmeyenler ne bok yerlerse yesinler" dediği an alkış patlaması olmuştu salonda.
samparadasalata
okulumuza gelip konferans vermiş ve yazdığı kitapları yanında getirip satın almamız için baskı yapmıştır. konferans, bilimsel değil de kahvehane geyiği şeklinde geçmiştir, enteresan bir zattır.
independence
ne yazik ki bugun 70 yasinda koronavirus'e yenik duserek yasamini yitirdi.

eglenceli ve topluma ornek olusturabilecek nadir insanlardandi, nadir hocalardandi. cem yilmaz'a takmisti bir yandan da kafayi. topragi bol olsun, yolu isiklarla dolsun.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol