28 kasım 2006 papa nin türkiye ye gelmesi

maliyeci
papa onaltinci benedikt’in ülkemize gelişi hadisesidir.siyasi,dini etkilerine girmem ama bir vatandaş olarak rahatça söylüyorum ki şehrin ve hayatın amına koyulmuştur gelişiyle.yarım saatlik yolu bir buçuk saate yakın bir sürede almaktan tutun,trafiğin stresi,etraftan işitilen homurtu küfür karışımları günün karıdır.
kbcs
ilk kez girmeye teşebbüs ettiğim sekiz buçuk dersine geç kalmak bir yana,çıkışta da eskişehir yolunun tamamen kapatılmasından, iki buçuk saat yol yaptıran ziyaret,vizit herneyse.papaz efendi entryimi okuyosan sana dargınım,kbcs ben ettim sen etme! demedikçe de barışmam.
van ness
gelmesiyle trafiğin felç olduğu sahil yolunun kapatıldığı çözümsüz istanbul trafiğinin daha da berbat olması.
karpuzz
1 aralık 2006 cuma günü sona ermiştir bu ziyaret.
yani neymiş, sabır en büyük erdemmiş, bitmez denen dertler bitermiş.
başımızla beraber, bir daha bekleriz.
freyja
yüzyıllardır ortodoks kilisesiyle katolik kilisesi arasındaki buzulları green house effect (sera etkisi) ile bir anda eritmeye başlayan büyük olay. en sonunda hristiyan camiasının bir bütün haline gelmeye başlamıştır.bütün müslümanlar için hayırlı uğurlu olsun der önümüzdeki haçlı seferlerine bir bütün olmayı temenni ederim.
türkiye’ye bunca lafı söyleyen çok saygıdeğer papa sizce türkiye’ye gelme amacı dur şu ülkeyi yakından göreyim midir sizce?ya da hadi müslümalar hristiyanlar kardeş olsun mudur?eminim herkes bunu düşünmektedir.yok camide dua etmiş yok, yok türk bayrağı sallamış.bunlar göz boyayıcı yapmacık hareketlerden başka bir şey değildir.uyuyan bizleri uyandırmamak adına bayrağı sallamış, camide dua etmiş ayasofyada da turist olarak gezmiştir.

umarım bunları farkeden birkaç kişi daha vardır da türkiye avrupa’nın gözüne girmek adına fedakarlık yapmayı bırakıpta yeni arayışlar içine girerek yeni toplulukları farkeder.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol