ingiliz dili ve edebiyatı

kan ve toprak
ingilizce dilinde yazılmıs edebiyatı ve ingilizceyi öğreten akademik eğitim. ingilizce yazılan ilk metinlerden başlayarak 20 yy modern edebiyatına kadar oldukça geniş bir batı edebiyatı eğitimi verir. batı edebiyatının doğal kaynakları (hıristiyanların ve musevilerin kutsal metinleri), mitoloji, batı felsefesi tarihi, edebi akımlar ve teoriler, roman, şiir, drama ... gibi zor edebi dersleri var, dil dersleri daha kolaydır.
akademik çalışanlar yetiştirmek üzere eğitim vermelerine rağmen bu bölüm mezunlarından lise veya ilköğretim okullarında ingilizce öğretmeni olmaları istenir, hatta devlet tam anlamıyla diretir.
redcrow
-yani yeri gelince ingilizcesiyle alaka toplayacak.telonda ki konuşmalar falan.
-anlıyorum
-zaten bizde anlayışlı birini arıyoruz.
-hangi universiteden mezunsunuz?
-filoloji..
-yani..?
-ingiliz dili ve edebiyati..
-hıımm ingiliz dili bizim icin yeterli..
unterleutnant
ara sıra paradokslara neden olan öğrencilere sahip bölüm ki bu öğrenciler çok azdır. öss de yabancı dil sınavına girilerek kazanılır tabi öss de sadece sözel yapılır. (eski sistem öyleydi) kazanmak için iyi puan alınması lazımdır bu da iyi ingilizce demek olsa gerektir. lakin üniversitelerin hazırlık geçiş sınavında kalıp, hem ingiliz dili ve edebiyatı öğrencisi olup hem de ingilizcesi yeterli olmadığından hazırlık sınıfı okuyan öğrencilere sahip bölümdür.
ronniefrown
mezunu olmaktan ve şu anda üzerine çalışıyor olmaktan ötürü mutlu olduğum bölüm. bana göre en önemli özelliği insanlara kazandırdığı farklı düşünebilme yetisi.
ladycapulet
edebiyatı sevmeyenler için işkence gibi gececek 4 yıl demektir. okumayı seviyorsanız ve sabırlı biriyseniz işiniz biraz daha kolaylaşır. bölüm size eleştirel düşünmeyi, farklı bakış açıları kazanmayı öğretir ve geniş bir genel kültürle mezun olabilmeniz için her türlü olanağı sunar. tek sorun bu bölümden mezun olunca pek çok öğrencinin ne iş yapacağını bilmemesidir. ama ilgi alanınıza göre alacağınız seçmeli dersler ile bu sorunun önüne geçmeniz mümkün.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol