osmanlı işkencesi

tyche
suçluya eziyet olsun diye değil, ibret-i alem olsun diye gayet hümanist duygularla, uygulanan eylemler bütünü.

ör: cımbızla kılcal damar çekmek. yavaş yavaş öldürmek.

redcrow
ilgisi dışında olmasına karşın ne kadar bitmek bilmeyen osmanlı savaşı ve anlaşması varsa kendisini gıcık eden öğrencisine araştırma konusu olarak veren öğretmen hareketidir.pek etkili bir yöntem olup öğrencinin davranışlarında gözle görülür değişikliklere yol açar.
tyche
boysal’ın kaleminden foseptik çukuru işkencesi: ’bir çınar ağacının ortası insanın oturabileceği büyüklükte oyuluyor. suçlu oraya zincirleniyor. günde üç öğün yemeği veriliyor ancak dışarı çıkamadığı için tuvaletini de aynı yere yapıyor. biriken b.klar, bir yandan yükselirken bir yandan da suçlunun bedenini yavaş yavaş çürütüyor.’

kaynak: aksam.com
redcrow
bahadır boysal’ın kafayı feçi şekilde taktığı işgence türleridir.bununla ilgili yüzlerce hikaye ve yöntem yazmıştır.kaynak olarak eminönün de eski kitaplar satan bir tezgahtan bahseder hep..
tyche
önce deriyi yüzmek ardından denize atmak ve göz altına kızgın demirle mil çekmek gibi yaratıcı düşüncelerin uygulama alanı.
camurhan
okulda osmanli tarihini sebepleriyle ve sonuclariyla irdeletmeden, sadece lalalarini, sokullularini, 1.lerini, 2.lerini, 3.lerini, 4.lerini ezberlemeye zorlanmak.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol