insan ticareti

akbays
en yalım tanımıyla,ucuz işgücü peşindeki sermaye çevrelerinin, gelir dağılımının adaletsizliğinden yararlanarak, iş ile aş bulamayan insanları, karın tokluğuna ve her haktan mahrum bırakarak, yaşadıkları ortamdan koparıp pazarlamalarıdır. köle pazarları, (bkz: küreselleşme)yle birlikte kent meydanlarından ofislere taşındı. insan onurunu çiğneyen vahim bir insan hakları ihlalidir. cinsel istismar amacından ev içi hizmetlerde kullanılmalarına kadar geniş bir yalpazeyi oluşturan mağdurların sayısı bm verilerine göre 120 milyonu buluyor.
akbays
tck’nın 80.maddesine göre suç sayılan ve 8 ile 12 yıl arasında hapis cezası öngörülen, ama ne hikmetse bu cezanın bu güne kadar neredeyse hiç uygulanmadığı veya uygulanamadığı utanç verici organize fiil.
akbays
uluslararası raporlarda,türkiye’nin bu konuda asgari yasal ve idari önlem almayan ve çaba sarf etmeyen ülkeler arasında sayıldığı yüz kızartıcı olay.
akbays
ancak uluslararası organize suç örgütlerinin işleyebileceği suç olduğu halde, hakimlerin fiile bireysel suç mantığıyla yaklaşıp, para cezasıyla geçiştirilen karlı iş.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol