otu boku amerikan ajanligi ile suçlamak

capt it all
sanırım dünya yüzeyinde bir tek bizde var bu alışkanlık. biri çıksın, -yanlış veya doğru- birşeyler yapsın, bir süre polemik olsun, yapıştır yaftayı; amerikan ajanı...
be dengesizler, be denyolar; bizim ajan olarak suçladığımız insanlar haricinde bir tane ajan ismi versene bana? (hali hazırda görevde olan) veremezsin. ajanlar öyle medyaya çıkıp "ben ajanım" diye hava atan insanlar değiller, tam aksine kimliklerini saklarlar; ya da ben aldığı nefesi vermeyi dahi bilemeyen kör cahil bir insanım.
siz nereden aldınız bu haberi anlamıyorum, yoksa buş mu aradı cebinizi? sms mi attı yoksa? hadi, bir tane, belki de iki tane ajanın kimliği, üst düzey günvenlik problemleri yüzünden belli oldu diyelim, bunların yüzde 90ı niye türk? (size göre) niye sadece bizim medyamızda var? niye bakkal hüseyin amcamın bile dilinde bu ajanlık? o kadar basit mi yahu?

bizim bakkal hüseyin amcaya özellikle dikkat ettim, amerikan mallarını vitrinin ve rafların en önüne, görünecek yere koyuyor. bir araştırın isterseniz, amerikan ajanı olmasın?
tzevryl
ülkemizde sık yapılan bişeydir.
a: baksana lan şu adamda tam bi ajan tipi var. rus ajanı olmasın
b: yok lan kesin amerikandır
nickmickyock
amerikanların ajanlık konusunda ne kadar vasatın altında olduğunu doğrulayan durumdur. ruslar ise tamamen bir istisnadır. bu kadar bilinen olmasına rağmen çok başarılıdır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol