odtü sekizinci yurt

bok bocegi
odtü içerisinde abazan yurt olarak nam salmış yurttur.. bu namın gerekçesiyle ilgili pek çok efsane vardır.. birini paylaşalım hemen:

vakt-i zamanında sekizinci yurudn hemen arkasında kalan açık havuzun tanıtım amaçlı fotoğrafları çekilmekteymiş.. çekim tamamlandıktan sonra fotoğraflara bakıldığında fotoğrafların birinde fonda sekizinci yurt da gözüküyormuş.. üstelik fotoğraf karesine giren odaların camlarından birinde elinde dürbünle havuzu ve havuzda güneşlenen hatunları gözetlemekte olan bir röntgenci varmış vs vs.. bu ve bunun gibi pek çok efsaneyle beraber bugün sekizinci yurt, nedeni niçini pek de sorgulanmadan odtünün abazan yurdu olarak kabul görmüştür ve içerisinde kalanların çoğu bu durumu benimsemiş, rahatsızlık duymayacak hale gelmişlerdir..
sirinsem gunahim ne
hakkında anlatılan efsanelerden birisi de şöyledir:
odtu sekizinci yurdun futbol takımının bir maçı esnasında sahanın kenarında koşan bir hatuna laf atılır.hatun tribüne döner ve "hangi hayvan o laf atan" diye sorar.kısa bir sessizlik sonrası biri kalkar ve "kara murat benim" der.daha sonra birisi daha,birisi daha derken bütün sekizinci yurt ayağa kalkmıştır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol