burj dubai

melankomik
yakında dünyanın en büyük binası olacak olan, yapımı aşamasında yüksekliği hakkında hiç bir bilgi verilmeyen binadır. hatta bina demeye dilimiz varmaz. ayrı bir şehir olacaktır bu binanın içinde zaten. öyle düşünüyorum ki yağmur falan da yağar herhalde. yüksekliği 800 metredir, şu an ise dünyadaki en yüksek bina tayvanda ve 500 metre. empire state ise 380 metre. gerisini siz düşünün..
passive
şu ana dek 141 kat çıkılmıştır ve yüksekliği 512 metreyi aşmıştır. maliyeti de 20 milyar dolardır.

http://tinyurl.com/n9srv
mmkurabiye
devede de boy var şeklinde başlayan pek anlayamadığım ama yine de bu duruma uygun olduğunu düşündüğüm bir atasözü var.
yani, uzun olması onu verimli/kıymetli kılmayabilir.!
civeng
yeni adı burj khalifa yani burç halife’dir. dünyanın en yüksek camisi, dünyanın en hızlı asansörü gibi dünya rekorlarını elinde bulundurmaktadır.
greyfurt
çinde yapımı süren 1,5 kilometre (evet 1500 metre)’lik şehir-bina’nın yapımı bitene kadar dünyanın en yükseği olması muhtemel yapıdır.

bu gökdelen sadece yükselik yada teknolojik bakımdan değil, konsept olarakta diğer mega gökdelenlerden farklıdır. bünyesinde hem otel, hem iş yerleri hemde yaşam alanları bulundurur. (bak hayvanat bahçesi yok ama...şahsen çok üzüldüm)

"e 800 metre ile içinde herşey olabiliyorsa, çinlilerin proje neden 1500 metre?" diye sorabilirsiniz. çinli kardeşlerimiz biraz çoşup çiflik felanda eklemişler binaya. (kendi maydonozunu, hıyarını üretebilen bir bina hayal edin)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol