idam cezası geri gelsin

independence
ba$bakana gore turk kamuoyunun arzuladigi $ey. son bir haftada iki kere bilincli olarak bu konuyu acti ve "yapilan kamuoyu ara$tirmalarinda idam cezasinin geri gelmesi istendigi sonucuna ula$ildi" $eklinde cumleler kuruyor. bir ba$bakan bu cumleleri kurunca ister istemez kamuoyunda da bir ikilem olu$uyor. bir hafta oncesine kadar konu dahi edilmeyen bir $ey, bir hafta icerisinde tum medya organlari tarafindan masaya yatiriliyor ve halka bu konu animsatiliyor. idam ipinin parsasini da yine akp topluyor.

$ahsi kanaatim idam cezasi eger geri gelecekse geriye dogru da uygulanabilmeli, bu anlamda abdullah ocalan asilabilmeli. gelsin demiyorum, gelecekse diyorum dikkat et. ayrica idam cezasi sadece teror orgutu yonetim kadrosu icin, sava$ esnasinda i$lenen suclar icin, casusluk suclari icin ve darbe olaylari konusunda uygulanmali. kenan evren elbet bundan nasibini almali.
peptid
idam cezasinin geri gelebilecegini dusunmuyorum; tipki kurtaj vs. tarzi onceki konular gibi gundemi degistirmek ve baska seylerle mesgul tutmak icin suni bir sekilde ortaya atildigini saniyorum. ayrica akp’nin kendi oy kapsamini genisletmek icin urettigi ancak birkac hafta icerisinde unutulacak bir tartisma oldugundan da supheleniyorum.

sahsi kanaatim idam cezasinin geri gelmemesi yonunde. pratik olaraktan turkiye’nin bu cezayi olmasi gerektigi ya da ilk baslarda hayal ettigi gibi uygulamyacagindan eminim; bu birinci sebebim. tipki simdiki yarginin siyasi davalari/hasimlari vs idame ettirmek icin kullanildigini goruyorsak, yarin idam cezasinin da benzer sekillerde uygulanacagindan adim gibi eminim.

bu durumda, pratik uygulanamazlik teorik bir inceleme yapmama gerek birakmiyor bence. ama, sevgili sozluk, bir ara onu da yaparim umarim.
independence
besbelli ki baskanlik sistemi ile birlikte dusunulen uygulama.

secilmis hukumeti silah zoru ile devirmeye calismak ve irza tecavuz suclarina karsi bu ceza verilebilecek anladigim kadari ile, bundan baska suclari kapsamayacak. ote yandan gecmise yonelik de bu ceza verilemeyecek, dolayisi ile hem apo hem de fetullah gülen yine yirtacak.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol