reklamcılık

baskan
inandirma ve kabul ettirme sanatidir. hiç bir işe yaramayacak bir ürünü bile alırsınız önce ona çocuğunuz gibi bakarsınız. ona bir isim bir slogan bulursunuz, zaman geçer promosyonlarını başarıyla yaparsınız bir de bakmışsınız o ürün dünya markası olmuş... işte reklamcılık budur.
goetica
reklamcılık pratik zeka ve kaba bir deyimle laf ka$arlığı ister.misal gelmi$ geçmi$ en güzel ve en akıllıca reklamlardan biri durex in babalar gunu reklamı bence buna en iyi örnektir.


"bize rakip olan firmalarin urunlerini kullananlara :
babalar gununuz kutlu olsun"
greyfurt
karizmatik, sosyal olanakları yüksek, gülüp, oyalanıp, yuvarlanıp para kazanılan sektör olarak gösterilir hep.
oysa inanilmaz stresli ve yorucu iş koludur. sürekli zaman kisiti, sürekli kaliteden ödün vermeden üretmek, hiç bir iş kolunda görülmeyen aksilikler ve sonsuz gibi gözüken dinamizm gereksinimi, aylar süren çalışmaların müşterinin tek bir "hayir" kelimesiyle çöpe yollanmasi ve ayni şevk ile bitmiş işe yeniden başlama zorunluluğu...
not: evet eşek yüküyle kazanılıyor ama yilmadan yeniden üretebilmek için hepsini cilginca harciyorsunuz merak etmeyin.
mad
türkiye’de rezil bir sektördür. pek azdır elle tutulacak işler nihayetinde. çoğu avrupa ülkesinde yapılan karşılaştırmalı reklam mevuzuna bile girişemez. hele ki reklam olur aman onun ismini zikretmeyelim tatavalığı en eblek durumlardan biridir. son günlerde dönen reklamları ağzıma dahi almıyorum bak söylemek üzere.
elma sekeriiii
reklam ajanslari araciligiyla yapilan istir.

misal bir urun icin katalog bastirmak istersiniz. ne olur? dizayn icin sadece 7 bin tl gotunuze girer rahatlarsiniz. baskisini falan daha saymadim bak.


bu alanda calisanlar; cok para kazanirlar cooook!

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol