ando

angelus
okyanuslarla kaplı bu gezegen ando sistemi’nin başlıca gezegenidir ve aqualish’lerin(ponda baba’nın ırkı) anavatanıdır.

yüzeyinin yüzde doksan beşi okyanuslar altında olduğu için aqualish’ler küçük adalar ve büyük yelkenli koloni gemilerinde yaşama adapte olmuşlardır. bu adaların büyük çoğunluğu da bataklıklarla kaplı sisli sığlıklardan başka bir şey değildir.

bir zamanlar ando’nun yaşama uygun bir kardeş gezegeni de vardı, ancak saldırgan mizaçlı aqualish’ler uzay yolculuğunu keşfeder etmez bu gezegeni savaşlarla yaşanamz bir enkaz yığınına çevirdiler. galaktik iç savaş’ın doruk noktasına çıktığı günlerde ando imparatorluk tarafından sıkı bir şekilde kontrol ediliyordu. aqualishler ise asilere katılmayı pek düşünmüyor ve imparatorluğa karşı kendilerine avantaj sağlayacak ve pazarlık masasına oturmalarına yarayacak bir yöntem arıyorlardı.

endor savaşı’ndan 5 yıl sonra da ando imparatorluk büyük amirali thrawn’ın stratejik ukio gezegenini almaya yönelik seferi sırasında yıldız destroyeri bellicose tarafından yönetilen bir aldatmaca saldırısına hedef oldu. yuuzhan vong istilası sırasında ise gezegen yakladığı jediları kendilerine teslim etmesi karşılığında vong’lar tarafından ’’bağışlandı’’. jedi şövalyesi dorsk 82 gezegende çalışan droidleri kurtarmaya çalışırken aqualish’ler tarafından öldürüldü.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol